Galeria de Arta

arta pentru tine

  8.03.2010

Idila/Idyll

În perioada 11 martie – 11 aprilie 2010, iubitorii de artă pot vizita “Idila/Idyll” – expoziţie de artă contemporană romano-austriacă, la Atelier 030202 (Str. Sfânta Vineri nr. 11, Bucureşti). Pe 11 martie, de la ora 19:00, are loc vernisajul, iar pe 8 aprilie, de la ora 19:00, Atelier 030202 Artist talk: Doris Mayer la Bucureşti. Curator este Olivia Nitis.

Artiste din Austria şi România, active pe scena artistică internaţională (Irina Boţea, Delia Popa, Magda Pelmus, Simona Vilau, Cristina Garabetanu, Alexandra Bodea, Marilena Preda Sanc, Lena Lapschina, Petra Sterry, Chloe Potter, Doris Mayer, Eva Ursprung şi Eva Schlegel) au fost invitate să-şi prezinte viziunea asupra noţiunii de Idilă în contextul actual. În spaţiul cultural european, cu Idila se asociază o stare de spirit idealizată, senină, veselă şi familiară, ce se doreşte a fi un contrabalans la realitatea existentă. În construirea atmosferei idilice rolurile de gen apar neschimbate în timp.

Proiectul îşi propune să urmărească, în context socio-cultural, modalităţile prin care artistele din două spaţii culturale diferite se raportează la acest concept, precum şi măsura în care acesta mai are sau nu relevanţă în prezent.

În contextul mai amplu al expoziţiei romano-austriece intitulată “Idila” de la Atelier 030202, proiect iniţiat de Forumul Cultural Austriac, curătoarea Olivia Nitis o invită la dialog pe artista Doris Mayer care îşi va prezenta lucrările cu accent pe lucrarea selectată pentru proiectul “Idila”, “XL_ extra low # 02_THE WEDDING”, şi pe alte două lucrări video: “XL_extra low # 01″ şi “Danae remixed”. Doris Mayer este o artistă care trăieşte şi lucrează la Viena. Este interesată de arta video prin intermediul căreia explorează anumite aspecte ale vieţii sociale filtrate prin experienţe personale. Aspecte legate de gen, aşteptări sociale şi prejudecăţi sunt adesea prezentate ca o serie de comentarii ironice.

Proiectul “Idila” este primul eveniment din cadrul Austrian Curator Funding Program al Forumului Cultural Austriac, finanţat de statul austriac şi prezentat cu sprijinul Raiffeisen Bank.

Publicat de Alexandru Uvra
in categoriile Stiri, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com