Galeria de Arta

arta pentru tine

  3.06.2008

Fear

Joi, 5 iunie 2008, la Galeria Seven Seven din Londra are loc vernisajul primei expoziţii personale în Marea Britanie semnată Aneli Munteanu, în prezenţa artistei. Expoziţia, numită “Fear” (”Frica”), este realizată cu sprijinul Institutului Cultural Român şi se va desfăşura în perioada 5-21 iunie 2008.

fear

Lucrările concepute de Aneli Munteanu - desene la scara 1:1 ale unor aşternuturi calde şi paturi nefăcute, însoţite de fragmente de text din interviurile artistei cu persoane care-şi povestesc angoasele – sunt o meditaţie asupra noţiunilor de teamă şi securitate. Iniţial, induc o stare familiară de odihnă, bună dispoziţia de dimineaţa. În acelaşi timp, însă, patul răscolit sugerează nesomn şi nervozitate. Ambivalenţa emoţiilor îşi găseşte un ecou în afirmaţia lui Kafka: “Teama… este substanţa şi probabil cea mai bună parte din mine”.

Aneli Munteanu a beneficiat de rezidenţa Attic Arts la Institutul Cultural Român din Londra în octombrie 2007, când a început să lucreze la proiectul “Fear”. Timp de o lună, artista a lucrat la desene într-unul din studiourile organizaţiei ACME, realizând în paralel seria de interviuri. Expoziţia “Fear” este rezultatul rezidenţei.

Aneli Munteanu a absolvit Universitatea de Artă din Bucureşti în 2002. A avut expoziţii personale la Galeria Grigore Mora din Bucureşti în 2006 şi la F.N.E.C. Museum, Kefalonia, Grecia în 2003. A participat la expoziţiile de grup “I Love Bucharest”, Galeria Grigore Mora, Bucureşti, 2006; “Public Art”, Bucureşti 2006 şi “Self portraits”, Centrul Cultural SKC, Belgrad, 2002.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com