Galeria de Arta

arta pentru tine

  31.01.2011

Eros mistic

Joi, 3 februarie 2011, de la ora 19:00, The Lobby Contemporary Art Space din Bucureşti (str. Vulturilor nr 18, sector 3) organizează vernisajul expoziţiei “Eros Mistic”, a artistei Anca Albani. Curatorul expoziţiei este Matei Enric.

Eros mistic

Anca Albani propune o viziune plastică în care structurile compoziţionale şi temele cu caracter primitiv, primordial, fuzionează cu perspectiva contemporană.

Artista propune un discurs, ce are ca subiect marile teme universale, eroticul şi misticul, într-o manieră în care tenta plată şi grafismul accentuat aduc aminte de arta sacră.

Despre arta ei, Anca Albani declara: „Scopul acestor lucrări este de a dezvălui unul dintre cele mai bogate aspecte ale spiritualităţii indiene, precum şi al altor civilizaţii. Toată abundenţa de rituri erotice, toată orgia mistică şi ceremonială nu urmăreşte decât un singur lucru – unirea sufletului cu sufletul universal, nu pe o cale contemplativă, ci prin dragoste”.

Anca Albani este doctorand al Universităţii de Artă, în anul 2009, obţinând titlul ştiinţific de dr. Magna cum Laude în Artele Vizuale. A participat la diverse manifestări artistice şi ştiinţifice, atât ca coordonator/curator, cât şi ca artist invitat, având expoziţii atât în ţară, cât şi în străinătate. În prezent este asistent universitar în cadrul Universităţii de Arte Bucureşti, departamentul scenografie.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com