Galeria de Arta

arta pentru tine

  23.03.2011

Desert Lane

Joi, 24 martie 2011, de la ora 19:00, Atelier 030202 organizează vernisajul expoziţiei “Desert Lane”, semnată de Simona Vilău. Curator este Alexandru Davidian. Expoziția prezintă desene și picturi de jurnal, gândite ca niște ficțiuni ale lucrurilor care “sunt” sau care “se întâmplă”.

Desert Lane

Simona Vilău declară: „Mi-am imaginat mereu că viața e un drum cu sens unic. Poate că apare din când în când câte o buclă, ce te face să crezi pentru o clipă că lucrurile se repetă sau că sunt similare, însă traseul e o linie continuă. Fără prea multe intersecții.
Cărarea strâmtă din deșertul înfierbântat de prea mult soare radioactiv devine un tunel prăfuit odată cu înaintarea spre asfințit.”

Alexandru Davidian spune despre artistă: „Toate desenele Simonei Vilău pornesc de la ideea de cercetare a mișcărilor lăuntrice ale omului. Pentru ca cercetarea să cuprindă și lucrurile din imediata sau îndepărtata apropiere (animale, clădiri, vegetație), ele sunt umanizate prin desen, accentuându-li-se ochiul/ochii-fața. Ideea obsesivă a ochiului sub toate formele sale, de la cel uman la cel animal, și chiar arhitectural, al clădirilor-parte din orașul-ambient, este un indiciu în plus al profunzimii cercetării, cât și al mișcărilor lăuntrice ale artistei sau ale personajelor.
Fiecare stare transmisă de desen și personajul desenat a fost mai întâi simțită de autoare (S.V. punându-se cu îndârjire în pielea personajului pentru ca desenul să fie mai pur, mai sincer, mai la obiect, fără artificii inutile) și, abia după atente cântăriri ale intensității emoționale provocate, desenate cu linii riguroase.”

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com