Galeria de Arta

arta pentru tine

  30.09.2008

Descântec

Primul aparat de fotografiat, într-o dragoste puternică, e precum primul sărut? Se uită ori ba? Andrada Damian (Damianovskaia, pentru cei din lumea sa) răspunde în trei rânduri că „nu mijlocul tehnic prin care imaginile sunt create contează, ci imaginile în sine, aşa că primele fotografii sunt cele de neuitat”. A trecut prin caricatură, grafică, pictură de icoane pe sticlă şi nu vrea să se oprească nici la fotografie. Expoziţia „Descântec”, din Cărtureştiul clujean, e proba unui talent deosebit, cu modestie etalat, ceea ce-l face de două ori mai valoros.

descantec

Din 2 până în 27 octombrie 2008, imaginile Andradei Damian vor putea fi văzute în ceainăria Cărtureşti. Vernisajul expoziţiei are loc joi, 2 octombrie, la ora 20:00, în prezenţa lui Ovidiu Pecican. Evenimentul are şi un bonus, proiecţia scurt-metrajului „Abis” - poemul cinematografic realizat de Damianovskaia la absolvirea facultăţii.

Licenţiată a Facultăţii de Arte Plastice din Timişoara (secţia design grafic), Andrada Damian ar vrea să-şi poarte aparatul de fotografiat printr-un Orient îndepărtat, căci simte c-o atrage ceva înspre acolo. Deocamdată însă se răstrânge la chipuri blânde, ascunse de vreun voal, la o pisică sub maşină, surprinsă de un click, şi la tot ceea ce-ar putea conţine artă. E greu să spună în câte secunde se cuibăreşte ideea fotografică în interiorul său, dar ştie cu siguranţă că pentru a obţine imaginea bună trebuie să uite tot ce a învăţat în şcoli.

Andrada Damian spune: „Îmi dau seama că sună ciudat, însă cred că cel mai bine e să fii absolut sincer când creezi, aşa că prefer să creez instinctual”.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Fotografie, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com