Galeria de Arta

arta pentru tine

  28.05.2014

Creator de instalaţii

De 1 Iunie 2014, Asociaţia Da’ De Ce propune un eveniment altfel, în care se va construi un labirint, dar şi jucării inedite din obiecte la care nu v-aţi fi gândit vreodată că pot fi atât de distractive. Sunt aşteptate la Zeppelin Schule din Bucureşti (strada Icoanei nr. 17 A), între orele 10 şi 17, toate familiile cu copii cu vârsta între 2 şi 10 ani. Accesul este gratuit.

Creator de instalaţii

Format din 2 elemente: un labirint 3D din ţevi şi o zona interactivă unde copiii vor construi mici instalaţii de artă şi jucării, spaţiul interactiv îmbină mişcarea cu logica, fiind un loc pentru exersarea dexterităţii şi imaginaţiei.

Se va explora spaţiul cu ajutorul copiilor curioşi, pornind de la obiecte care devin vii, pline de sens, adevărate surse de cunoaştere şi imaginaţie. S-a pornit de la ideea că ar fi unteresantă construirea unui loc în care copiii să se poată mişca liber, un labirint pe care să-l rezolve, să-l parcurgă şi să-l înţeleagă ca structură logică distractivă. Folosind ţevi şi fitting-uri din PVC, se va realiza un labirint prin care micuţii trebuie să treacă pentru a ajunge la zona de construcţie.

Odată rezolvată enigma labirintului, se va pune în aplicare conceptul de puzzle tridimensional, prin care se dă mână liberă copiilor să construiască o lume proprie, inventând şi dând o nouă formă fiecărei piese. Copii reinterpretează obiectele în momentul în care se joacă cu ele, în acelaşi timp învăţând la ce folosesc, cum se folosesc şi cum se numesc. Se va pune în discuţie universul instalaţiilor cu reţeaua ei de produse fascinante: ţevi, fittinguri, coturi, teuri, furtunuri, benzi izolatoare colorate şi garnituri. Copiii vor putea picta, lipi, monta toate obiectele alese şi să creeze o instalaţie de artă, structuri geometrice, jucării, obiecte decorative sau mobilier imaginar. Pentru a-i inspira, copiii vor găsi la faţa locului câteva modele deja construite, precum şi educatorii Da’ De Ce gata să-i ajute.

Accesul la acest evenimentul este gratuit, urmărind intervalul orar orientativ:
• orele 10:00 - 11:30 - familii cu copiii de 2-3 ani;
• orele 11:30 – 13:30 - familii cu copii de 4-6 ani;
• orele 13:30 – 16:30 - familii cu copiii de 6-10 ani.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com