Galeria de Arta

arta pentru tine

  15.01.2008

Cinci scurtmetraje de Cătălin Leescu

Joi, 17 ianuarie 2008, de la ora 19:00, la Institutul Cultural Român vor fi prezentate cinci scurtmetraje semnate Cătălin Leescu: “About Time”, “Afterimage”, “Crossing”, “Luni dimineaţa”, “One Shot Wonder”. Proiecţia are loc în cadrul programului “Seară de Film la ICR”.

One Shot Wonder poster

Spectatorii primei seri de film din 2008 de la ICR se vor întâlni, în primul rând, cu un cerşetor care primeşte în sfârşit o ofertă interesantă din partea statului, în scurt-metrajul “About Time”.

About Time

Apoi, un bătrân încearcă să-şi protejeze soţia de ştirile din ziare în “Luni dimineaţa”.

Luni dimineata

În “Afterimage”, un Artist al Memoriei reface în anul 2057, cu ajutorul obiectelor reflectorizante, un caz special întâmplat cu 50 de ani în urmă.

Afterimage

Pe parcursul scurt-metrajului “Crossing”, spectatorii vor aştepta, împreună cu doi străini, la un semafor care prilejuieşte un scurt curs de relaţii interumane.

Crossing

În final, în “One Shot Wonder”, vor străbate oraşul în goana unui autobuz transportând lăzi ale Trezorieriei Naţionale, alături de doi fraţi, Guvernatorul băncii şi secretara sa.

One Shot Wonder

Cătălin Leescu este regizor, scenarist, producător şi autorul proiectului online “Secvenţe mişto din filme care nu există” (proiect din care fac parte şi scurtmetrajele “Afterimage”, “Crossing” şi “One Shot Wonder”). Filmele sale au fost selectate la diverse festivaluri internaţionale, printre care DaKino, Interfilm Berlin, Cinefiesta (Puerto Rico), Regensburger Kurzfilmwoche, Rebelfest Toronto, The Director’s Cut New York.

Proiecţia are loc la Institutul Cultural Român din Aleea Alexandru 38, Bucureşti. Accesul publicului este liber. În deschiderea evenimentului va vorbi criticul de film Mihai Fulger.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Cinema de arta
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com