Galeria de Arta

arta pentru tine

  9.07.2007

Atelierul de creativitate mezozoica la Muzeul National de Geologie

Muzeul National de Geologie anunta inceperea Atelierului de creativitate mezozoica din data de 16 iulie 2007. Atelierul vizeaza dezvoltarea creativitatii artistice a copiilor si fixarea unor notiuni stiintifice elementare despre evolutia vertebratelor si erelor geologice, intr-o maniera destinsa, de joc de vacanta, axandu-se in principal pe aptitudinile si talentul fiecaruia.

Modelele alese pentru exersarea creativitatii fac parte din galeria animalelor vertebrate, mare parte dintre ele cunoscute copiilor, dar si animale disparute pe care le vor cunoaste cu aceasta ocazie si pe care le vor realiza prin culoare, colaj, origami si modelaj.

Atelierul urmareste sa imbine informatia stiintifica si notiunile de baza pentru artele plastice, astfel incat dupa realizarea pieselor corespunzatoare fiecarei ere geologice copiii le vor aranja intr-o diorama, realizand astfel tablouri tridimensionale ale perioadelor importante din evolutia grupului vertebratelor, dintre care dinozaurienii si era mezozoica constituie subiectul principal.

Atelierul de creativitate mezozoica se desfasoara in perioada 16 – 27 iulie, pe parcursul a doua saptamani, cuprinzand in total opt intalniri, organizate astfel: luni, 16, 23 iulie, miercuri, 18, 25 iulie, joi, 19, 26 iulie si vineri, 20, 27 iulie. Intalnirile se vor desfasura in urmatoarele intervalele orare 10.00 – 12.00, pentru grupa de copii cu varste cuprinse intre 10 si 12 ani, si intre orele 12.00 – 14.00 pentru grupa de copii cu varste cuprinse intre 6 si 9 ani. La fiecare grupa numarul maxim de copii admisi este de 15.

Inscrierea la Atelierul de creativitate Mezozoica se poate face la numarul de telefon 2128952, pana pe 15 iulie inclusiv. Pretul de participare este de 60 RON (600.000 lei vechi).

Muzeul National de Geologie adaposteste principalele colectii geologice din Romania, adunate timp de peste 100 de ani, incepand cu anul 1880, incluzand esantioane de mare valoare preluate succesiv din colectiile Biroului geologic si ale Institutului Geologic. Colectarea, conservarea si studierea esantioanelor a demarat o data cu infiintarea, in 1906, a Institutului Geologic al Romaniei.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com