Galeria de Arta

arta pentru tine

  11.02.2011

Artişti contemporani promiţători expun la Valentine’s Day Charity Ball

Casa de licitații Artmark s-a alăturat evenimentului de strângere de fonduri al Fundației Blue Heron, aflat la a V-a ediție, pentru a susține Programul de Burse Universitare destinat tinerilor aflați în dificultate - tineri orfani sau abandonați, care urmează studii academice. Sâmbătă, 12 februarie 2010, la Palatul Ghika, peste 250 de invitați ai evenimentului caritabil vor putea admira îngerii melancolici ai lui Francisc Chiuariu, hiper-realismul introspect și ironic al lui Alexandru Bunescu, femeile copil cu priviri tulburătoare ale Alexandrinei Hristov, precum și personajele care explorează lumea visului din tablourile semnate de Anca Badea.
Lucrările sunt expuse spre vânzare, iar 20% din valoarea de achiziție a acestora va fi donată Fundației Blue Heron.

Charity Ball

„Chiar și acum, în vremuri de criză, Artmark nu își pierde optimismul și vă îndeamna să faceți la fel. Viitorul nu poate fi decât al tinerilor, așa că orice act caritabil menit să sprijine educația celor plini de talent, dar lipsiți de mijloace financiare, reprezintă un vot de încredere acordat viitorului!”, a declarat Alexandru Baldea, președintele Artmark.

Florin Petrachi, bursier al Fundației Blue Heron, va expune în cadrul evenimentului patru dintre cele 120 de lucrări pe care le are în atelierul de la Iași. La doar 22 de ani, Florin este un artist în devenire cu expoziții atât în țară, cât și în străinătate. În anul 2010, a fost admis la masteratul în pictură din cadrul Universității de Artă “George Enescu” din Iaşi și a devenit student la secția de Artă Sacră a Facultăţii de Teologie Ortodoxă.

„Fundația Blue Heron îmi este ca o familie. Atât problemele, cât și succesele, mi le pot destăinui, primind în schimb toată afecțiunea de care am nevoie. De la ajutorul material, până la cel moral. Persoanele care mi-au marcat devenirea ca om și artist sunt dna. Președinte Stefania Magidson, dna. Mihaela Constantinescu și mentorul meu, Florin Șuțu. Ei au crezut în mine și le sunt recunoscător”, a declarat Florin Petrachi, bursier al Fundației Blue Heron din septembrie 2007.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com