Galeria de Arta

arta pentru tine

  10.07.2013

Amintiri de pe Bulevardul Rengli

Uniunea Artiștilor Plastici Timișoara și Asociația Orizont Verde, organizează la Galeria Helios din Timișoara (Piața Victoriei nr. 6), în data de 11 iulie 2013, de la ora 18:00, vernisajul expoziției personale de pictură “Amintiri de pe Bulevardul Rengli” și lansarea albumului de artă cu același nume al artistei Angela Szabo.

Evenimentul este însoțit de lansarea volumului „Dincolo” de Dorin Chiș, ilustrat de Angela Szabo, și de prezentarea unor elemente vestimentare semnate Dora Gheorghe, inspirate din picturile artistei. Atmosfera expoziției este asigurată prin intermediul unor momente muzicale deosebite, datorate artiștilor Andrada și Tudor Ciupeiu.

Suita de evenimente culturale va fi deschisă de Angela Szabo, alături de care va vorbi curatorul expoziției, arheologul Călin Ghemiș.

Angela Szabo spune: “Cred cu tărie că există un spațiu la care subconștientul nostru este permanent conectat, de unde provin toate miturile umanității și unde acestea se întorc după ce cad în uitare. Izvorând din arhetipuri ancestrale născute în visele șamanilor care ne-au călăuzit peste ghețurile ultimei glaciațiuni, imaginile mit pătrund în cursul istoriei atunci când prezența lor este necesară, ne modelează la nivelul cel mai profund, se transformă la rândul lor în creuzetul imaginației umane, pentru a se întoarce într-un final în spațiul-mit atunci când devenim prea fățarnici pentru a mai vedea magia lumii.
Cred cu tărie că există oameni și există activități umane care rezonează cu spațiul-mit, cărora imaginile mit le vorbesc în limbi de mult uitate sau nicicând grăite, în dorința de a ne atinge sufletul colectiv, pentru a readuce acea scânteie de magie după care acesta tânjește, scânteie ce ne aduce acea vindecare pe care nu o vom găi în manuale și tratate de știință.
Cred cu tărie că artistul – în orice mediu s-ar manifesta el – este șamanul tămăduitor de suflete al evului nostru.
Imaginile mit se aștern frecvent pe pânzele mele, vin către voi prin intermediul pensulei mele și uneori plâng în miez de noapte atunci când nu reușesc să-și transmită mesajul. Așa că voi încerca mai departe să le ofer penelul meu, să-și spună povestea așa cum o aud eu.”

 
 

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Pictura, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com