Galeria de Arta

arta pentru tine

  1.11.2013

Adolescent în Marea Britanie. Imagine subiectivă, părere obiectivă

În perioada noiembrie 2013 – ianuarie 2014 Muzeul Naţional de Artă al României organizează în expoziţia “Imagini din Marea Britanie. 100 de ani de artă a peisajului din colecţia British Council” seria de întâlniri pentru elevii de liceu “Adolescent în Marea Britanie. Imagine subiectivă, părere obiectivă”.

Adolescent @ Marea Britanie

“Adolescent @ Marea Britanie” este un proiect de patru întâlniri-conferinţă organizate şi facilitate în întregime de voluntarii adolescenţi ai muzeului pentru publicul tânăr (15-19 ani).

Cele patru întâlniri îşi propun să familiarizeze publicul adolescent cu peisajul şi orizontul cultural britanic, prin intermediul poveştilor şi experienţei personale a patru invitaţi care au studiat, trăit şi călătorit în Marea Britanie: Alexandra Ion, antropolog şi arheolog la Institutul de Antropologie „Francisc I. Rainer”, George Trifan, profesor de informatică în cadrul Liceului Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti, Simon Parker, manager general Albion International Study, şi Călin Mureşan, trainer InterAct.

Întâlnirile au loc în zilele de miercuri, 6 noiembrie, 20 noiembrie, 11 decembrie şi 8 ianuarie, de la ora 17:00. Participarea se face pe bază de înscriere prin e-mail la adresa mona.timofte@art.museum.ro.

Patru întâlniri, patru invitaţi, patru feluri diferite de a privi arta şi peisajul ca modalităţi de ilustrare a culturii şi cotidianului unei ţări - o privire de ansamblu, cât mai completă despre ce înseamnă să trăieşti în Marea Britanie pentru elevii de liceu care participă la aceste mini-conferinţe.

Fiecare întâlnire oferă participanţilor o privire de ansamblu asupra expoziţiei prin intermediul unui scurt tur ghidat susţinut de voluntarii care organizează evenimentul, urmat de discursul/povestea invitatului şi experienţa sa personală în peisajul cultural al Marii Britanii.

Prin intermediul acestui proiect, echipa de voluntari adolescenţi care organizează evenimentele îşi doreşte să promoveze expoziţia în rândul publicului de 15-19 ani şi să încurajeze implicarea adolescenţilor în viaţa muzeului prin intermediul stagiilor de voluntariat şi activităţilor dedicate acestora.

Expoziţia “Imagini din Marea Britanie. 100 de ani de artă a peisajului din colecţia British Council” cuprinde 57 de lucrări din Colecţia British Council, care prezintă o imagine complexă a peisajului insular sub diversele lui aspecte rurale şi urbane. Structurată în patru secţiuni – oraşul, industrialul, ruralul şi ţărmul – expoziţia oferă publicului din România o perspectivă unică asupra peisajului britanic văzut prin ochii artiştilor englezi de la sfârşitul secolului al XIX-lea până în zilele noastre.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Muzee, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com