Galeria de Arta

arta pentru tine

  28.05.2009

3 în 1: Muştar, Cenuşă & Noroi

Luni, 1 iunie 2009, de la ora 19:30, la Galeria 26 din Bucureşti (Str. Dr. Staicovici, nr. 26, sector 5) are loc vernisajul expoziţiei „3 în 1: Muştar, Cenuşă & Noroi”, semnată de Nicolae Comănescu. Curator este Adrian Bojenoiu.

Lipscani

Este vorba despre o expoziţie de pictură cu noroi, muştar şi scrum. Acest eveniment artistic este o continuare a proiectului „Dust 2.0”, iniţiat de Nicolae Comănescu în anul 2007 la Galeria 26, în care artistul picta cu praf de Bucureşti, element prins în cele mai fine breşe ale existenţei cotidiene.

În expoziţia „3 în 1: Muştar, Cenuşă & Noroi”, artistul se foloseşte de efectele cromatice ale celor trei componente pentru a realiza serii de peisaje urbane ale Bucureştiului contemporan.

Dezvoltând un plan compoziţional ce debordeză spaţiul pânzei, Nicolae Comănescu construieşte un discurs pictural folosind materiale deja consumate (moarte), extrase din acţiuni ale cotidianului bucureştean, încercând astfel să redea într-o manieră hilară şi tristă imaginea Bucureştiului. Noroiul, muştarul şi scrumul reprezintă contingenţa urbană.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com