Galeria de Arta

arta pentru tine

  20.04.2011

Cursuri de artă pentru copii la Galeria Mora

Galeria de arta Mora organizează în perioada 7, 8 mai - 4, 5 iunie 2011 două ateliere de artă adresate copiilor.

Primul atelier, pentru copii de 5-8 ani, are ca obiectiv realizarea unei măşti, ca suport pentru dezvoltarea creativităţii. Al doilea se adresează copiilor de 8-13 ani şi reprezintă, de fapt, continuarea unui curs de mai lungă durată.

1. Domnul Somn - desen, culoare, colaj, papier mache

În perioada 8 mai – 5 iunie, se desfăşoară un atelier de creaţie pentru copii cu vârste cuprinse între 5 şi 8 ani. Întâlnirile au loc duminica, orele 10:00-12:00. În cazul în care sunt mai multe cereri, se poate forma o grupă suplimentara: duminica, orele 13:00-15:00.

Acest atelier de creaţie introduce copiii în lumea fascinantă a măştilor decorative. Domnul Somn, personaj de poveste, este o mască protectoare, ce veghează odihna celor mici pe timpul nopţii, alungând gândurile negre şi coşmarurile.

Crearea unui obiect decorativ cu o forţă expresivă atât de puternică oferă micilor artişti posibilitatea de a-şi folosi imaginaţia într-un mod inedit şi constructiv.

În timpul celor cinci săptămâni de lucru, copiii vor primi informaţii generale despre măşti şi rolul acestora în diverse culturi (occidentală, asiatică, africană). Micii cursanţi vor realiza o mască decorativă de dimensiuni mari folosind materiale diverse - hârtie, carton, pietre, seminţe, materiale textile şi materiale reciclabile.

Realizarea unui asemenea obiect decorativ este şi un bun exerciţiu pentru deprinderea şi aprofundarea unor tehnici artistice precum desenul, pictura şi colajul.

Înscrierile se fac până pe dată de 5 mai, în scris la adresa de e-mail cursuri.galeriamora@gmail.com sau la telefon 0723.310911.

Costul cursului, care include materialele folosite, este de 250 Lei. Pentru rezervarea locului se va plaţi anticipat taxa de 100 lei, restul de 150 lei urmand a fi achitat la prima şedinţă de curs.

2. Iniţiere în artă şi aprofundarea elementelor de limbaj plastic – Exerciţii de creaţie

În perioada 7 mai - 4 iunie, se desfăşoară un curs de artă pentru copii de 8-13 ani. Întâlnirile au loc în fiecare sâmbătă, orele 10.00-12.00. În funcţie de numărul de cereri, se va forma o grupa suplimentară, sâmbăta sau duminica, între orele 13.00-15.00.

Numărul maxim admis la acest curs este de 6 persoane. Înscrierile se fac până pe data de 5 mai, în scris la adresa de e-mail cursuri.galeriamora@gmail.com sau la telefon 0723.310911.

Acest curs de artă se adresează copiilor care doresc să exploreze tehnicile fundamentale ale desenului şi picturii, să le aprofundeze şi să le exerseze într-un mediu creativ, prietenos şi profesionist.

Cursul este structurat pe 4 module anuale, fiecare modul fiind compus din câte 5 şedinţe a câte 2 ore. Fiecare din cele 4 module ale cursului se concentrează pe anumite teme şi practici.

Modulul III – Notiuni de compoziţie – desen şi culoare, colaj

Scopul acestui modul este să exploreze şi să antreneze latură creativă a fiecărui copil, plecând de la noţiuni de bază din arta plastică, dar depăşind limitele studiului riguros. Acest curs este un exerciţiu de creaţie.

Subiectul de lucru al acestui modul este tratarea liberă a unor teme alese pornind de la organizarea elementelor de limbaj plastic (puncte, linii, culori, forme) într-un spaţiu plastic, după anumite principii compozitionale.

Copiii vor fi îndrumaţi să observe cu atenţie modul de dispunere a obiectelor în spaţiu şi compunerea lor în pagina, înţelegerea volumelor, a proporţiilor şi a raporturilor dintre obiecte.

Costul modulului III (incluzând materialele folosite) este de 300 Lei. Pentru rezervarea locului se percepe o taxa de 100 lei, care se deduce din valoarea totală a cursului. Restul de 200 lei se achită la prima şedinţă.

Cursul este susţinut de artişti absolvenţi ai facultăţilor de artă din ţară, cu o importantă activitate pedagogică. Orele de curs se desfăşoară în Galeria Mora, un spaţiu în care sunt prezentate şi găzduite expoziţii de artă, copiii fiind astfel în contact permanent şi direct cu diverse expresii artistice contemporane.

Pe parcursul tuturor celor 4 module, profesorul urmăreşte evoluţia copiilor şi are abordări individuale, în funcţie de personalitatea plastică şi abilităţile fiecăruia.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Lectii, Stiri
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com