Galeria de Arta

arta pentru tine

  28.08.2012

Arta îi face pe oameni mai buni

Vreţi ca urmaşii dumneavoastră să fie altruişti, toleranţi şi deschişi la minte? Dacă răspunsul e afirmativ, expuneţi-i mediului artistic.

Cercetătorii de la University of Illinois din Chicago susţin că persoanele care sunt active în mediul artistic – chiar şi cele care îi văd pe alţii angajaţi în domeniul artelor – aduc o contribuţie mai mare societăţii decât cei care nu sunt implicaţi.

Responsabila studiului actual, Kelly LeRoux, profesor asistent la departamentul de Administraţie Publică al University of Illinois, şi-a extras datele din studiul social naţional din 1972, la care a participat un eşantion format din 2.765 adulţi selecţionaţi aleatoriu, comparând cu datele din 2002. Cercetătorii au măsurat gradul de participare în asociaţiile vecine, bisericile şi organizaţiile religioase, organizaţiile şi frăţiile civice, grupurile sportive, organizaţiile caritabile, partidele politice, asociaţiile profesionale şi sindicale.

Pentru a determina toleranţa socială, cercetătorii au măsurat şi capacitatea de acceptare a orientării sexuale şi a rasei, apreciind comentariile, de exemplu, după ce tipuri de cărţi ar fi acceptabile într-o bibliotecă. Pentru a măsura comportamentul altruist, cercetătorii s-au uitat la aspecte cum ar fi dacă oamenii donează sau nu sânge, ori dacă dau sau nu indicaţii străinilor rătăciţi.

Expunerea artistică a fost definită drept frecventarea muzeelor şi evenimentelor muzicale, teatrale şi de operă; expresia artistică a fost definită drept producerea sau interpretarea operelor de artă.

“Dacă politicienii sunt preocupaţi de declinul vieţii în comunitate, mediul artistic nu ar trebui neglijat ca fiind un mijloc de a promova aspectul cetăţenesc activ al indiviului”, a declarat LeRoux, care plănuieşte să repete studiul când datele din 2012 vor fi strânse. “Rezultatele noastre pozitive ar putea să întărească ideea ca guvernul să susţină mediul artistic.”

Publicat de Veronica Şerbănoiu
in categoriile Articole
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com