Galeria de Arta

arta pentru tine

  13.08.2013

Takato Yamamoto

Takato Yamamoto este cunoscut pe plan mondial pentru stilul său de pictură “Ukiyo-e Pop”. El explorează temele întunericului, vampirilor, metamorfozelor, iubirii şi morţii. Perspectiva este mereu calmă şi serenă - niciodată nu înfăţişează violenţa - mai repede este ameninţătoare sau tocmai încheiată. Lucrează de obicei cu vopsele acrilice pe hârtie şi uneori pe pânză.


Takato Yamamotos-a născut în prefectura japoneză Akita pe 15 ianuarie 1960, iar în 1983 a absolvit secţia de pictură a universităţii Tokyo Zokei. Între 1991-1993 a experimentat stilul “Ukiyo-e Pop”. Ulterior şi-a dezvoltat şi rafinat acest stil, creând “esteticismul Heisei” şi realizând ilustraţii mai ales pentru romane estetice, de fantezie, romane senzuale şi a desenat coperţile revistelor culturale şi cărţilor. A efectuat şi ilustraţii pentru industria publicitară.

Întrebat cum a ajuns să fie artist, Takato Yamamoto a răspuns că a desenat ilustraţii pentru reclame publicitare, mai ales în anii ‘80, după ce a absolvit universitatea. În anii ‘90 a lucrat pentru UKIYOE, cartea cu ilustraţii decupate, iar după 2000 a lucrat la picturi originale.

Tema principala a lucrărilor sale este imaginea universului în mişcare care repetă ciclurile genezei (viaţa) şi dezintegrării (moartea). Această imagine este exprimată prin imaginea trupului unui bărbat, ca motiv principal, care apucă o plantă, o insectă şi alte obiecte.

Pentru schiţele iniţiale, Takato Yamamoto foloseşte creionul şi desenează pe hârtie cu cerneală-pigment sau pe pânză cu un pigment acrilic.

Publicat de Veronica Şerbănoiu
in categoriile Video, Pictura, Artisti
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2023 GaleriaDeArta.com