Galeria de Arta

arta pentru tine

  28.04.2011

Florian Doru Crihană - la o cafea cu istoria în vechiul Bucureşti

În pregătirea unei perioade mai lungi, cu numeroase evenimente expoziţionale în Polonia, Germania, Serbia, Italia, Florian Doru Crihană face o escală în centrul istoric al Bucureştiului. Timp de cîteva luni pe parcursul anului 2011, lucrări din seriile tematice “Portretul”, “Musca”, “Satiră dezbrăcată”, “Curtea veche” vor fi expuse în Buen Humor Café (Str. Smârdan nr. 30).

Florian Doru Crihană

Prima expoziţie cuprinde 14 lucrări numai din seria Portretelor, despre care criticul de artă Mariana Tomozei Cocoş scrie: “Genericul expoziţiei, “Portrete”, ne lasă să presupunem un parcurs printre figuri cunoscute din spaţiul public actual, ceea ce păstrează intact efectul de surpriză declanşat în momentul când ne aflăm în faţa lucrărilor. Fiindcă “ideile gata făcute” la care ne invită titlul sunt spulberate de imaginile ce se perindă în faţa noastră; şi constatăm cặ o primă treaptă a umorului constă chiar în numeroasele accepţiuni curente ale termenului de “portret”, din prisma cărora autorul a construit ciclurile de lucrări expuse. Ne vedem astfel solicitaţi să descoperim în fiecare imagine acea mică invenţie, acel “clou” care declanşează râsul.”

Aşadar, iubitorii de artă satirică vor putea viziona la Buen Humor mostre din preocupările sale tematice din ultimii 4-5 ani. Organizatoarea expoziţiilor este Eliza Crihană, fiica artistului.

Pe 17 iunie 2011, alaiul ediţiei 2011 a Festivalului International Satyrykon din Legnica - Polonia se va deplasa la Galeria de artă “Ring”, pentru vernisarea unei expoziţii a artistului român, a cărei faimă a făcut înconjuriul lumii: “Veneţia”.

Vezi mai multe caricaturi de Florian Doru Crihană
 

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Umor, Stiri, Caricatura, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com