Galeria de Arta

arta pentru tine

  18.05.2007

Ziua Internationala a Muzeelor

Data de 18 mai este declarata de Consiliul International al Muzeelor (ICOM) ca fiind Ziua Internationala a Muzeelor. Cu aceasta ocazie, accesul in toate muzeele va fi liber, in unele cazuri chiar si noaptea.

Ziua Internationala a Muzeelor este sarbatorita anual, din anul 1978, iar tema aleasa pentru acest an este “Muzeele si patrimoniul universal”. Mesajul asociat acestei zile este “Noi suntem, cu totii, responsabili de patrimoniul universal”.

“In acest an, mai mult decat oricand, avem nevoie sa sensibilizam publicul in ceea ce priveste rolul muzeelor in invatarea responsabilitatii individuale si colective cu privire la patrimoniul mondial. Ziua Internationala a Muzeelor are drept obiectiv principal promovarea accesului la colectiile muzeelor, cu scopul de arata pana unde diversitatea culturala si patrimoniul universal sunt indisociabile”, a declarat Alissandra Cummins, presedintele ICOM.

Evenimentul are ca obiectiv promovarea accesului la colectiile muzeelor, cu scopul de a pune in evidenta diversitatea culturala si patrimoniul universal. Cei 23000 membri individuali si institutionali ai ICOM, rezidenti in 145 de tari, sunt incurajati sa participe prin manifestari de natura expozitionala, dar si de muzica, dans sau teatru.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Muzee
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com