Galeria de Arta

arta pentru tine

  21.10.2013

Switched Over

Miercuri, 23 octombrie 2013, de la ora 19:00, la Victoria Art Center din Bucureşti (Calea Victoriei 12C) are loc vernisajul expoziţiei “Switched Over”. Expoziţia poate fi vizitată în perioada 23 octombrie – 2 noiembrie 2013.

Artiștii participanţi sunt Ștefan Bandalac, Daniel Djamo, Adad Hannah, Peter Jacobi, Iosif Király, Andrei Mateescu, George Marinciu, Beniamin Popescu, Lea Rasovszky, Andrei Tudoran. Echipa curatorială este formată din Iosif Király, Raluca Oancea Nestor, Raluca Ionescu, Cătălin Gheorghe, Petru Lucaci, Marius Tănăsescu.

În cheie heideggeriană se poate susţine că moartea presupune atât un eveniment, singurul eveniment de neocolit pentru fiecare dintre noi, cât şi o condiţie a individului uman. Acceptarea acestei condiţii, asumarea mai generală a finitudinii umane, devine astfel punct de plecare pentru valorizarea fiecărei clipe trăite. Timpul capătă valenţa calităţii, a intensităţii.

Întrebarea pe care şi-o pune proiectul de faţă este dacă arta poate îndeplini rolul de switch existenţial, de declanşator al nevoii de autenticitate, în ciuda tendinţei unei epoci consumiste de a livra iluzia cotidiană a unei existenţe perpetue, în care omul are posibilitatea de indefinită amânare a deciziilor de viaţă esenţiale, a alegerilor fundamentale, a confruntării cu valorile, cu reperele culturale.

Expoziţia se desfăşoară în cadrul proiectului cultural “Artă. Consum. Finitudine (ACOFIN)”, finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN) şi derulat de Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti în
parteneriat cu Universitatea de Arte George Enescu Iaşi, Asociaţia Doctoranzilor şi Cercetătorilor în Filosofie și Victoria Art Center.

Proiectul “Artă. Consum. Finitudine (ACOFIN)” a presupus în mai-noiembrie 2013 derularea de conferinţe si ateliere
interdisciplinare, cu participarea unor artişti vizuali, filosofi consacraţi şi medici specialişti. Scopul acestora a fost trezirea interesului tinerilor artisti si teoreticieni asupra spectrului larg de probleme implicate de condiţia finitudinii umane. Începând cu luna octombrie 2013 va avea loc o serie de expoziţii în Iaşi şi Bucureşti, serie deschisă de evenimentul de la Victoria Art Center, şi se va lansa un DVD cu lucrările artiştilor participanţi la proiect.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com