Galeria de Arta

arta pentru tine

  26.10.2012

Surfaces & Inner Spaces

5 ediţii, 800 de candidaturi anual din toată lumea, 225 de proiecte selectate în 2012. Festivalul de fotografie “Eyes On”, care se desfăşoară în perioada 30 octombrie – 30 noiembrie 2012, transformă Viena în capitala europeană a artei fotografice, una în care va rezida şi expoziţia Sabinei Ulubeanu şi a lui Cătălin Creţu: “Creation. Space and Memory Games” (1–27 noiembrie 2012). Expoziţia este vernisată pe 1 noiembrie, de la ora 19:00, în Schikaneder (Margarethenstraße 24), împreună cu expoziţia fotografiei austriece Johanna Si (”Surfaces”), sub titlul comun: “Surfaces & Inner Spaces”. În aceeaşi seară, la pupitrul de DJ al Schikaneder, direct de la Centrul de muzică electroacustică şi multimedia al UNMB: Cătălin Creţu.

Surfaces & Inner Spaces

Fotografiile Sabinei Ulubeanu sunt prezentate în vitrina Schikaneder Club&Kino (o adevărată instituţie a scenei alternative vieneze) şi analizează spații interiorizate, chipuri fugare contopite cu fundalul, portrete asumate, exterioare largi sau dimpotrivă, restrânse și filtrate prin diverse obiecte opace, sticlă, textile.

În plină eră digitală, în care orice lucrare vizuală este disponibilă intervenţiei ulterioare, unui nou spin vizual, Sabina Ulubeanu (compozitor şi fotograf) şi Cătălin Creţu (compozitor şi artist multi-media) abordează fotografia muzical. “Aranjamentul” lucrărilor fotografice formează o partitură ce codifică opera şi îndeamnă la interpretare. Şi fiindcă performarea partiturii presupune o scenă şi un instrument, totul se desfăşoară într-o vitrina stradală cu ajutorul unui calculator, o interfaţă digitală prin care publicul poate interacţiona grafic cu lucările expuse. Vizitatorul plasat în vitrină, în faţa tastaurii, devine de la bun început parte a expoziţiei şi e invitat să transforme vizual oricare dintre fotografiile expuse, să improvizeze, să-şi creeze propria fantasmă spaţială, ba chiar să se proiecteze pe sine în timp real în noua fotografie pe care a creat-o.

Expoziţia este sprijinită de Institutul Cultural Român din Viena în cooperare cu Societatea austro-română, Schikaneder, Festivalul “Eyes On” şi Centrul de muzică electroacustică şi multimedia al UNMB.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Fotografie, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2023 GaleriaDeArta.com