Galeria de Arta

arta pentru tine

  28.02.2014

Stele de aur ale scenei si ecranului

La un deceniu de la înființare, Romfilatelia este onorată să prezinte emisiunea de mărci poștale “Stele de aur ale scenei si ecranului”, un proiect drag, dedicat promovării valorilor cultural-artistice românești care au reușit și reușesc să ne insufle dragostea pentru teatru și film. Începând cu ziua de sâmbătă, 1 martie 2014, emisiunea de mărci poștale poate fi achiziţionată de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară.

Stele de aur ale scenei si ecranului

Această emisiune filatelică valorifică Mari Actori naționali, considerați a fi, pe drept cuvânt, Generația de aur a teatrului și filmului românesc. Mircea Albulescu, Tamara Buciuceanu-Botez, Valeria Gagealov, Ileana Stana Ionescu, Draga Olteanu Matei, Marin Moraru, George Motoi, Sebastian Papaiani, Florin Piersic, Mitică Popescu, Sanda Toma sunt doar 12 dintre stelele de aur ale dramaturgiei și cinematografiei românești.

Blocul filatelic special al emisiunii prezintă, într-o concepţie artistică originală, portretele marilor actori români, reuniți în jurul unei stele de aur, simbol al unui nepreţuit omagiu pentru dedicarea si pasiunea cu care au interpretat roluri memorabile.

Emisiunea este alcătuită din 12 mărci poștale cu valoarea nominală de 1,60 lei și un plic prima zi. Timbrele emisiunii sunt machetate în coală de 36 timbre, minicoală de 4 timbre și bloc de 12 timbre.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Filatelie
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com