Galeria de Arta

arta pentru tine

  6.06.2012

Spaţii imaginate

Muzeul de Artă Cluj-Napoca organizează miercuri, 6 iunie 2012, de la ora 19:30, vernisajul expoziţiei de scenografie „Spaţii imaginate” a artistului Helmut Stürmer.

Retrospectiva ce marchează peste 40 de ani de carieră artistică a scenografului Helmut Stürmer este o incursiune în “lumea nevăzută”, în laboratorul de creaţie şi elaborare al universului teatral şi cinematografic. Traseul transpunerii imaginarului în real se dezvăluie prin schiţe de concepţie, fotografii de machete, imagini din spectacole, ce conturează astfel un proces creativ fascinant.

Pe lângă decoruri de la Teatrele Naţionale din Bucureşti şi Sibiu, expoziţia găzduită de Muzeul de Artă din Cluj le prezintă vizitatorilor decoruri şi machete de film. Astfel, publicul poate descoperi obiecte din recuzitele filmelor “Nunta de piatră” (1973, regia Mircea Veroiu/Dan Piţa), “Tănase Scatiu” (1976, regia Dan Piţa) şi “Undeva la Palilula” (2012, regia Silviu Purcărete). Sunt prezentate, de asemenea, fotografiile realizate de Mihaela Marin în timpul filmărilor pentru “Undeva la Palilula”.

Născut la Sibiu şi stabilit în Germania în 1977, Helmut Stürmer a fost de-a lungul timpului colaborator fidel al regizorilor Silviu Purcărete, Vlad Mugur, Andrei Şerban, Lucian Pintilie şi Tompa Gabor. De-a lungul activităţii sale, a semnat scenografia şi costumele pentru mai mult de 200 de filme, spectacole de teatru şi operă.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Muzee, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com