Galeria de Arta

arta pentru tine

  16.08.2013

Scurtmetraj românesc la cea de-a cincea ediție a maratonului de film experimental REX

Institutul Cultural Român de la Stockholm contribuie și anul acesta la maratonul de scurtmetraj experimental european REX, cu filmul “Ovo”, regizat de Eva Pervolovici (producție 2013, 12 minute).

REX – Recent Experimental Short Films este organizat de EUNIC Stockholm, rețeaua europeană a institutelor naționale de cultură, începând cu anul 2009. Această a cincea ediţie a maratonului, programată pentru 5 septembrie 2013, este organizată în colaborare cu cinematograful Sture din Stockholm și Festivalul Internaţional de Film de Scurtmetraj de la Uppsala şi reunește un număr record de țări participante (vor fi proiectate filme din Austria, Cehia, Croația, Finlanda, Franța, Germania, Italia, Lituania, Polonia, Portugalia, România și Slovacia).

Selecția scurtmetrajelor incluse în maraton a fost realizată de Niclas Gillberg, președintele Festivalului de Film de Scurtmetraj de la Uppsala, cu care EUNIC Stockholm colaborează pentru cel de-al doilea an. Experimentale fie prin tehnicile folosite, fie prin tipul de discurs cinematografic, filmele incluse în maraton sunt la prima difuzare în Suedia, fiind anterior proiectate şi premiate în festivaluri importante.

Realizat în 2013, scurtmetrajul “Ovo” a fost deja prezentat în România la începutul anului, în cadrul festivalului NEXT, și s-a aflat în competiția Festivalului Internațional de Scurtmetraj Clermont-Ferrand. Stabilită la Paris, tânăra regizoare româncă Eva Pervolovici are la activ numeroase scurtmetraje experimentale, toate prezentate în festivaluri internaționale de renume. În 2012 aceasta a finalizat filmul său de debut în lungmetraj, “Marussia”, prezentat la Festivalul de Film de la Berlin în 2013, iar în prezent are în lucru cel de-al doilea său lungmetraj și un documentar.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Cinema de arta
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com