Galeria de Arta

arta pentru tine

  5.12.2008

Roşu / Roz / Violet

Vineri, 5 noiembrie 2008, de la ora 18:00, la librăria Cărtureşti din Iulius Mall Timişoara are loc deschiderea expoziţiei de pictură “Roşu / Roz / Violet”, semnată Dana Catona / Livia Coloji / Gloria Moser Vreme.

Roşu / Roz / Violet

Dana Catona a absolvit Academia de Artă din Cluj Napoca în 1991, iar în prezent este cadru didactic asociat la Facultatea de Artă din Timişoara. Un bloc-notes în care punctezi, prescurtat, gândurile zilei, părerile sufletului, trecerea pestriţă a zilelor – astfel sunt lucrarile din aceasta expozitie ale Danei Catona. De mici dimensiuni, picturile ei sunt mai degrabă nişte notaţii cromatice, decât nişte picturi în sensul apretat a cuvântului. Compoziţiile sunt abstracte, dar amintesc cu uşurinţă marginea unei petale, muchia unei stânci, tăişul unui cuvânt.

Livia Coloji este absolventă a Facultăţii de Arte Plastice din cadrul Universităţii de Vest. Un gând pare să fie cel care leagă lucrările Liviei Coloji din această expoziţie: când vârstele se succed aiuritor de repede, când ritmul bios-ului nu îţi dă timp de respiro, joacă-te. Pentru păstrarea tonusului sufletesc, recomandăm exerciţii de luat în serios lucrurile cele mai mărunte, alternate cu exerciţii de luat în râs chestiunile uriaşe. „Multe din lucrările mele conţin reprezentări ale vieţii fără delimitare taxonomică clară. Fac acest lucru în încercarea de a sugera fragilitatea şi frumosul acestor variaţii de limite”, spune Livia Coloji.

Gloria Moser Vreme, absolventă la rândul ei a Academiei de Arte Vizuale Ion Andreescu din Cluj-Napoca, este cadru didactic la Liceul de Arte Plastice din Timişoara. Un caleidoscop ce desenează jocuri de culori mereu surprinzătoare, un ochean întors către propriul suflet multicolor – iată picturile Gloriei Moser Vreme în expoziţia “Roşu / Roz / Violet”. O artistă care, fie în pictură, fie în fotografie, priveşte lucrurile îndeaproape, cu ochiul lipit de fibra culorilor.

Expoziţia „Roşu / Roz / Violet” va fi deschisă la librăria Cărtureşti din complexul comercial Iulius Mall Timişoara până pe 8 ianuarie 2009.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Pictura, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2023 GaleriaDeArta.com