Galeria de Arta

arta pentru tine

  4.10.2010

Răzvan Mazilu. Oglinzi/Mirrors

Reflectând în fotografii impresionante şase dintre cele mai recente spectacole în interpretarea lui Răzvan Mazilu, albumul “Răzvan Mazilu. Oglinzi/Mirrors” reprezintă atât un cadou pentru pasionaţii dansului contemporan, cât şi o continuare a proiectului de susţinere a liceelor de coregrafie desfăşurat de Fundaţia perfoRM.

Primul album de acest gen din România, “Răzvan Mazilu. Oglinzi/Mirrors” construieşte din fotografii şi cuvinte portretul coregrafului şi dansatorului Răzvan Mazilu. Artiştii Mihaela Marin, Egyed Ufó Zoltán, Iulian Ignat, Dinu Lazăr şi Cornel Lazia semnează fotografiile de pe scena şi din culisele spectacolelor incluse în album, în timp ce Alex. Leo Şerban, Maia Morgenstern, Alexandru Dabija, Ioan Tugearu, Philippe Tréhet şi Adriana Babeţi povestesc în paginile cărţii despre întâlnirea lor cu Răzvan. Conceptul grafic, precum şi coperta inedită pe piaţa editorială românescă sunt semnate de designerul Cătălin Ilinca. Lansată la Editura Vellant, cartea nu este doar un prilej de a fixa amintirea spectacolelor desfăşurate în perioada 2004-2009, precum “Portretul lui Dorian Gray”, “Un tango mas”, “Simfonia Fantastică”, “Block Bach”, “Urban Kiss”, “Umbre de lumină” sau “Remember”, ci şi o oglindă a reinventărilor unui artist complet.

Volumul captează arta mişcării unui „aristocrat al dansului”, cum a fost numit Răzvan Mazilu în presa de specialitate. Reflexii ale eleganţei, expresivităţii, rafinamentului şi inteligenţei investite în spectacolele sale, paginile albumului îi vor încânta pe cei care vor zăbovi în lumea de oglinzi a lui Răzvan Mazilu. Proiectul coordonat de curatorul Denise Rădulescu apare în formulă bilingvă (română/engleză) şi le oferă celor care au fost în sală la spectacolele susţinute de Răzvan Mazilu ocazia de a retrăi emoţia întâlnirii cu acesta şi de a aduce spectacolul de pe scenă în propria bibliotecă.

Continuând eforturile Fundaţiei perfoRM de susţinere a liceelor de coregrafie din România, fondurile obţinute în urma vânzării albumului “Răzvan Mazilu. Oglinzi/Mirrors” vor fi donate în cadrul campaniei de responsabilitate socială demarată de Răzvan Mazilu în 2007.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Fotografie
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com