Galeria de Arta

arta pentru tine

  15.03.2010

Prima expoziţie cu tablouri de ciocolată din România

Prin deschiderea primei galerii cu tablouri de ciocolată din România, arta românească a atins noi forme, desăvârşite în ciocolată de maestrul cofetar Silvian Miron. Spaţiul convenţional al unei cofetării a devenit astfel spaţiu artistic, 20 de tablouri dulci fiind expuse la cofetăria Silvian din Constanţa. Expoziţia a fost lansată cu ocazia zilei de 8 Martie, tablourile putând fi şi achiziţionate de cei atraşi de arta neconvenţională şi aroma ciocolatei. Tablourile, realizate după selecţia a peste 40 de schiţe, reprezintă numeroase simboluri ale primăverii şi ale iubirii - flori, inimi, mesaje de diferite forme şi culori, toate din ciocolată.

“Ceea ce face domnul Silvian este o creaţie cu un material specific, cu un material care încearcă a fi remodelat, reinterpretat şi oferit lumii într-o formulă rafinată”, a declarat Alice Dinculescu, critic de artă, prezentă la vernisajul ineditei expoziţii. “Oamenii, indiferent de vârsta lor, pot avea o altfel de plăcere. Faţă de prăjitura aceea veche ca formulă a prezenţei sale, cu care suntem obişnuiţi, noile teme pe care le lansează Silvian înseamnă, între noi fie vorba, şi o formulă comercială de succes, ce alunecă uşor, elegant, graţie timpului pe care şi-l petrece realmente pentru a inventa. Putem considera că ceea ce face într-un material atât de special şi care poartă în spate o întreagă istorie, ciocolata, reprezintă o creaţie”, a mai comentat Alice Dinulescu.

Pasionaţii de artă şi de ciocolată nu sunt la prima surpriză pe care o primesc de la cofetăria Silvian. Maestrul Silvian Miron, exponentul brandului Silvian, este cunoscut pentru ideile ingenioase transpuse în ciocolată, lucrări care au transformat dulciurile în veritabile opere de artă. De la sculpturi impresionante până la haine din ciocolată, toate au fost realizate de Silvian Miron în ultimii ani. Măiestria sa a fost apreciată în contexte de o diversitate impresionantă - de la expoziţii şi evenimente dedicate artei culinare şi dulciurilor până la evenimente mondene, evenimente ce ţin de lumea modei, evenimente sportive şi culturale.

“Arta are diverse forme şi moduri de a se manifestă, iar ciocolata, ca simbol apreciat de copiii de toate vârstele, surprinde plăcut atunci când iese din formatul convenţional şi cunoaşte ineditul”, spune chiar Silvian Miron. De altfel, Silvian este cel care a promovat creativitatea în ciocolată şi în rândul copiilor, Atelierul de Ciocolată din Constanţa fiind primul loc în care, încă din 2008, copiii au învăţat şi s-au distrat modelând ciocolata.

Nu întâmplător i se spune artă culinară, crede criticul Alice Dinulescu, care subliniază că îmbinarea artei cu gastronomia nu este o noutate, maeştrii bucătari şi cofetari au încercat, de-a lungul timpului, să transforme mâncarea - inclusiv desertul - în opere de artă. “Nu există limită în ceea ce putem face cu ciocolata, putem jongla nelimitat. Încercăm în fiecare an să facem ceva diferit, iar ideile sunt bine primite de prietenii cofetăriei Silvian”, a explicat Silvian Miron, care a dezvăluit şi faptul că a lucrat aproximativ o săptămână la realizarea celor douăzeci de tablouri dulci.

Activ încă din anul 1995, Silvian este un brand fondat de Silvian Miron, maestru în arta culinară, specializat internaţional în creaţii din zahăr şi ciocolată, singurul profesionist român membru în Uniunea Internaţională a Patiserilor, a Cofetarilor şi a Preparatorilor de îngheţată şi totodată, singurul român care a primit Trofeul de aur “Arch of Europe”, pentru excelenţă şi prestigiu antreprenorial, acordat de organizaţia internaţională Business Iniţiative Directions.

Publicat de Alexandru Uvra
in categoriile Stiri
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com