Galeria de Arta

arta pentru tine

  1.04.2010

Premiul Henkel CEE pentru Artă în România – ediţia 2010

Henkel Central Eastern Europe (Henkel CEE) anunţă lansarea celei de-a noua ediţii a «Premiului Henkel CEE pentru Artă». Artişti din 31 de ţări, printre care şi România, sunt invitaţi să-şi înscrie lucrările din domeniile pictură, desen, fotografie, video şi instalaţie, câştigătorul urmând să fie recompensat cu suma de 7,000 Euro. În plus, în baza parteneriatului încheiat în 2009 cu Museum der Modernen Kunst Stiftung Ludwig (MUMOK) din Viena, Premiul Henkel pentru Artă 2010 îi oferă câştigătorului ocazia să îşi expună lucrările atât în ţara natală, cât şi în cadrul unei expoziţii individuale organizate la MUMOK în anul următor, incluzând şi publicarea unui catalog al expoziţiei.

Ca şi în anii trecuţi, nu există o temă prestabilită pentru competiţie, fiind recompensate operele excepţionale şi inovatoare din domeniile pictură, desen, fotografie, video şi instalaţie. Un juriu internaţional format din curatori şi experţi se va reuni în septembrie pentru evaluarea tuturor lucrărilor înscrise, urmând să nominalizeze 5 artişti finalişti în cursa pentru marele premiu. Câştigătorul va fi anunţat în cadrul unei ceremonii de gală ce se va desfăşura la Viena în noiembrie 2010, în prezenţa tuturor artiştilor nominalizaţi.

Artiştii români sunt aşteptaţi şi ei să se înscrie în competiţie. Şi anul acesta, în cazul în care există mai mult de cinci înscrieri în România, se va organiza o preselecţie locală, jurizată de personalităţi importante ale mediului artistic local. Juriul va alege trei artişti care vor intra în procesul final de selecţie de la Viena, precum şi un câştigător local, care va primi un premiu de 1,000 Euro. Fiecare dintre cei trei artişti selecţionaţi pentru etapa internaţională va trebui să trimită lucrări originale, pentru evaluare la Viena.

În cazul în care sunt numai cinci înscrieri în competiţie, lucrările vor fi transmise direct la Viena, pentru selecţia finală.

Pentru înscrierea la această ediţie a “Premiului Henkel CEE pentru Artă” sunt necesare următoarele documente:
- Curriculum Vitae şi o descriere a activităţii artistice (în limba engleză sau germană);
- Număr lucrări înscrise: 5-10 maxim. Nu se acceptă lucrări în original!
- Pentru secţiunile pictură, desen, fotografie: reproduceri sub formă de fotografii şi/sau cataloage (Format: max A3). Nu se acceptă diapozitive, CD-uri sau DVD-uri!
- Pentru secţiunile video şi instalaţie, lucrările vor fi trimise ca DVD-uri. Durata maximă a materialelor de prezentare nu trebuie să depăşească 10 min.
- Lucrările nu trebuie să fie anterioare anului 2007.
- Vârsta limită a aplicanţilor este 40 ani.

Henkel nu îşi asumă responsabilitatea pentru eventuala deteriorare a lucrărilor de artă. Lucrările înscrise de artişti vor fi returnate după deliberarea juriului sau după expoziţie.

Nu se percepe taxă de participare la concurs. Compania Henkel va suporta costurile de transport de aproximativ 150 Euro. Artiştii nu vor fi remuneraţi pentru participarea la expoziţia din Viena sau pentru expoziţia din ţara lor de origine.

Artiştii români sunt rugaţi să trimită lucrările (care să respecte condiţiile de mai sus) până cel târziu 10 iunie 2010 (data poştei) la următoarea adresă:

Henke GMP PR
Attn: Roxana Poede
Pt Premiul Henkel CEE pentru Artă
Str. Teodor Ştefănescu nr. 4, sector 3
Bucureşti

Pentru mai multe informaţii despre competiţie şi ediţiile anterioare, puteţi accesa
www.premiulhenkelpentruarta.ro.

Publicat de Alexandru Uvra
in categoriile Stiri, Concursuri
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com