Galeria de Arta

arta pentru tine

  24.12.2008

Pomul de Crăciun de la Accademia di Romania

Cu ocazia sărbătorii Crăciunului, Accademia di Romania expune la intrare pomul de Crăciun realizat de Geo Florenti (nume anagrafic Florentin Georgescu), care aparţine generaţiei de tineri artişti români rezidenţi la Roma.

Geo Florenti

Geo Florenti a avut ideea realizării unui pom de Crăciun cu sursă de lumină reciclată cu ajutorul unui kit de la o sursă preexistentă - lucru care poate realiza o considerabilă economie de energie.

Născut la Focşani, artistul trăieşte la Roma din 1991 şi prima sa expoziţie personală a realizat-o la Accademia di Romania. Pe lângă preocupările sale legate de pictură, Geo Florenti se interesează şi de arta video, în special de felul în care creaţia artistică şi invenţia ştiinţifică se împletesc, de posibilele legături existente între ele.

Elementele care compun kit-ul şi cadoul care face parte din instalaţie sunt preluate din lumea reală a consumatorilor, fiind elemente destinate unor scopuri diverse pe care artistul le-a reinterpretat. Energia obţinută în mod inedit din reciclarea luminii de la un bec cu celulă fotovoltaică alimenteazã o sutã de beculeţe. Numai în Italia se consumă mai mult de 150 de milioane de euro în decursul lunii decembrie, iar la nivel mondial mai mult de douã miliarde. Kit-ul “Free Light” propus de Geo Florenti conţine sistemul prin care acest consum poate fi eliminat, păstrând, totodată, bucuria frumosului, atmosfera de sărbătoare din care, cum bine ştim, pomul de Crăciun e nelipsit.

Pomul de Crăciun realizat de Geo Florenti şi expus la Accademia di Romania până la jumătatea lunii ianuarie 2009 face parte dintr-un proiect mai amplu în care acelaşi tip de pom e expus şi în alte spaţii prestigioase din Roma printre care se numără Palazzo della Cancelleria, Galleria Nazionale d’Arte Moderna e Contemporanea- Museo Hendrik C. Andersen, Museo del Palazzo di Venezia, Galleria Nazionale d’Arte Moderna, MACRO, Museo del Corso, Chiostro del Bramante, Galleria GAGOSIAN.

Geo Florenti

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com