Galeria de Arta

arta pentru tine

  6.11.2008

Personal / privat

Vineri, 7 noiembrie 2008, de la ora 17:00, la Muzeul de Artă Cluj-Napoca are loc vernisajul expoziţiei de pictură “Personal / privat”, cu lucrări de Radu Pulbere.

Phone booth

Născut în 1963, Radu Pulbere este un artist format la Cluj în anii ‘80, aparţinând unei generaţii care a avut şansa unor noi opţiuni abordabile în urma evenimentelor din anul 1989. Nu numai faptul că majoritatea expoziţiilor sale personale au avut loc în străinătate, dar şi tematica acestora vizează un context existenţial şi cultural inclus într-un perimetru amplu determinat de libertatea de mişcare şi informare posibile de aproape două decenii.

Organizată în sălile de onoare ale Muzeului de Artă Cluj-Napoca, noua expoziţie personală prezintă în succesiunea celor 30 de tablouri pictate în ulei pe pânză continuarea preocupărilor legate de explorarea diverselor ambianţe ce includ figura umană. Profesor la Universitatea de Artă şi Design din Cluj, Radu Pulbere afirmă în textul conceput pentru catalogul ce însoţeşte expoziţia: “Lucrările mele se referă la un moment suspendat şi privilegiat, personal, privat, elementele ţinând de reprezentarea figurativă, fizică, strecurând bănuială familiară a unei subiectivităţi psihice”.

Călin Stegerean, curatorul expoziţiei, spune: “Dincolo de coordonatele ideatice identificabile printr-o panotare ce pune în evidenţă subtemele conţinute, expoziţia conţine supratema dramatică (decelabilă şi prin factura cromatică, de contrast, a tablourilor) a solitudinii umane, a alienării pe care ritmurile contemporane, excesul tehnologic şi urbanizarea haotică o provoacă şi o adâncesc”.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Pictura, Muzee, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2023 GaleriaDeArta.com