Galeria de Arta

arta pentru tine

  3.12.2009

Pe drum de colinde, “… a-semănare în griuri de lumină…”

Muzeul “Astra” invită publicul sibian la vernisarea expoziţiei “…a-semănare în griuri de lumină…”, vineri, 4 decembrie 2009, la orele 13:00, la Casa Hermes, din Piaţa Mică nr.11. Această expoziţie de icoane pictate pe lemn, a artistei Lucia Nica, se doreşte a fi un dar de sărbătoare.

Muzeografa Adda Maria Popa o prezintă pe Lucia Nica, membru şi al Academiei Artelor Tradiţionale din România, ca fiind un artist plastic de o sensibilitate a culorii şi de un rafinament al desenului aparte. Deţinând un amplu portofoliu de expoziţii personale şi de grup, atât în ţară, cât şi în Occident, doamna Lucia Nica păstrează şi dăruieşte bucuria pictării icoanelor pe lemn.

În acest timp de căutare a albei-ierni interioare, colindându-ne gândurile şi inimile, aşteptând marele Praznic al Naşterii Mântuitorului nostru Iisus Hristos, această expoziţie de icoane pe lemn ne cheamă dimpreună pe toţi să ne bucurăm de lumina ascunsă şi în griuri, dăruindu-ne, astfel, pe noi înşine, asemenea unui pământ fertil, Asemănării!

 
Vezi tot albumul
 

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Pictura, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com