Galeria de Arta

arta pentru tine

  14.05.2012

P.d.v. între Tradiţie şi Modernitate

În perioada 15-28 mai 2012, în sala Acvariu de la Muzeul Naţional al Ţăranului Român, Maria Constantinescu expune o parte din lucrările ei - pictură pe sticlă, mobilier cu pictură pe sticlă, desene (colaje), obiecte spaţiale, diverse. Artista va fi prezentă în expoziţie, în aşteptarea prietenilor, în duminicile din 20 şi 27 mai.

pdv.jpg

Maria Constantinescu a absolvit Universitatea de Arte, secţia pictură monumentală restaurare, la clasa prof. Costin Ioanid. Spune despre sine că este „obsedată de sticlă”, deoarece volumele şi suprafeţele transparente delimitează un înăuntru şi un în afară care invită la treceri şi la crearea de „spaţii magice”.

Artista s-a bucurat de aprecierile cunoscătorilor de artă din întreaga Europă: Vasile Draguţ, Alexandru Balaci, Nicu Steinhardt, Giulio Carlo Argan, Ricardo Barletta, Luisa Barcan, Corneliu Antim, Adina Ştefan, Adrian Ioniţă, Paul Barbă Neagră, Francoise Bornardel, Franz Grieshofer, Silvia Chiţăimia, Elisabeta Iosif, Ada Maria Popa, Bogdan Tătaru Cazaban, Horia Roman Patapievici; are lucrări de artă în muzee şi în colecţii particulare, aproape în toată lumea.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Muzee, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2023 GaleriaDeArta.com