Galeria de Arta

arta pentru tine

  18.10.2012

Paul Neagu - Cake Man

Galeria Ivan din Bucureşti organizează vineri, 19 octombrie 2012, de la ora 19:00, deschiderea expoziţiei “Paul Neagu - Cake Man”. Expoziţia rămâne deschisă până în 20 noiembrie 2012 şi poate fi vizitată de miercuri până sâmbătă între orele 14:00-19:00.

Cake Man

Marian Ivan explică: “În data de 10 mai 1971, Paul Neagu a organizat la Galeria Sigi Krauss din Londra acţiunea performativă intitulată Cake Man. Asemeni altor acţiuni pe care Neagu avea să le plănuiască după plecarea sa definitivă în Anglia în 1970, artistul a creat şi de această dată o situaţie care mobiliza o dimensiune participativă, angajând publicul în ritualul de consumare a „omului prăjitură.” Fiecăruia dintre cei prezenţi la acţiune îi era oferita o celulă din „corpul” uman compus din waffles, nu însă inainte ca membrii audienţei să fie făcuţi părtaşi la procesul de asamblare, apoi de dezasamblare, şi, finalmente, de dezintegrare a acestei unităţi organice.
Cake Man-ul lui Paul Neagu a avut un pandant în acţiunea similară întreprinsă de Julian Mereuţă la Bucureşti – un eveniment plănuit a se desfăşura simultan cu performance-ul de la Londra, care i-a adunat pe prietenii şi cunoscuţii lui Neagu rămaşi în ţară.
Recrearea de acum a Cake Man-ului corespunde unei intenţii de a readuce în atenţie acest moment important din parcursul lui Paul Neagu, mizând pe un proces de rememorare activă, participativă, care, în plus, rezonează cu concepţia lui Neagu potrivit căreia arta poate să dispună de o libertate nelimitată de comunicare în spaţiu (şi timp).”

Cake Man

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com