Galeria de Arta

arta pentru tine

  21.10.2010

Până unde nu mai e mult?

Vineri, 22 octombrie 2010, de la ora 19:00, la Galeria La Nuiele - Cărtureşti MŢR (Muzeului Ţăranului Român, Şoseaua Kiseleff nr. 3) are loc vernisajul expoziţiei de fotografie „Până unde nu mai e mult?“ a artistului Victor Velculescu. Expoziţia va fi prezentată de prof. dr. Marilena Preda Sânc (Universitatea de Arte din Bucureşti). Evenimentul este organizat de Institutul Cultural Român în cadrul proiectului „Editura ICR în librăriile bucureştene“ şi va fi prefaţat de prezentarea albumelor „Farmecul discret al Bucureştilor“ (fotografii: Dan Dinescu; text Andrei Pippidi) şi „Cernăuţi“ (autori: Alexandrina Cernov, Ilie Luceac), publicate la Editura Institutului Cultural Român. Expoziţia poate fi vizitată până pe 7 noiembrie 2010.

Până unde nu mai e mult?

Victor Velculescu declară: „Expoziţia mi-a fost inspirată de piesa de teatru Pe jos a lui Slavomir Mrozek. Desigur, eu povestesc cu ajutorul imaginii arhitecturii şi a desenului câtorva grădini. Am dezvoltat ideea, incercând sa păstrez regulile teatrului absurd. Este vorba, în esentă, despre drumul unor personaje pe un câmp de bătălie. Crâmpeie de realitate - „locurile luxoase” cândva - sunt devastate de trecerea liniei frontului. Am putea descrie decorul în felul următor: La mijlocul scenei un chenotaf cioblit. În fundal o sală de bal ai cărei pereţi s-au năruit; în garderoba zărim incă mai multe haine elegante pline de praf. În dreapta, un bloc acoperit cu antene de satelit. În jurul lui, o pisică rostogoleşte o pasăre de porţelan.”

Victor Velculescu a urmat cursurile Academiei de Teatru şi Film Bucureşti – Facultatea de film (secţia Imagine de Film şi TV) şi un masterat de multimedia la aceeaşi instituţie. În 2009 a obţinut titlul de doctor în Arte Plastice şi Decorative. A expus fotografie în România, Austria şi China. Filmografia sa cuprinde filmul de animaţie L’Indiscret şi documentarul Pasari în zid / Intors spre Herina, dedicat artistului Stefan Câlţia.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Fotografie, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2023 GaleriaDeArta.com