Galeria de Arta

arta pentru tine

  13.05.2011

Oameni şi revoluţii

Galeria de Artă Contemporană a Muzeului Naţional Brukenthal prezintă în perioada 14 mai – 25 iunie 2011 expoziţia “Oameni şi revoluţii”, curatori Barbara Rosenegger-Bernard, Anna Soucek, Jan Tabor, 4AM Brno. Vernisajul are loc sâmbătă, 14 mai, de la ora 17:00, la sediul din str. Tribunei, nr. 6, Sibiu.

“Oameni şi revoluţii” este o expoziţie care analizează mediul artistic, cultural, politic, alături de procesul schimbărilor sociale din Europa între 1943 şi 1967. Experţi din Austria şi România vor contribui la trasarea dinamicii sociale din perioada de după cel de-al Doilea Război Mondial până
la instaurarea la putere a lui Nicolae Ceauşescu.

La discuţii vor participa: Barbara Rosenegger-Bernard cu o prezentare despre proiectele arhitectei Margarete Schuette-Lihotzky, Abbe Libansky, care va vorbi despre felul în care arta propagandistică a furat ideile artei moderne, Anna Soucek cu prelegerea “Rebellen auf Wellen” (”Rebeli pe valuri”), Jan Tabor va dezbate soarta poziţiilor artistice de stânga în Cehoslovacia, cu focus pe personalitatea Miladei Horakova.

“Oameni şi revoluţii” face parte din proiectul “Artă şi Eliberare. Europa 1943 – 1967″, care va fi expus integral la Kuenstlerhaus din Viena în 2012; proiectul este organizat în colaborare cu forumul pentru arhitectură experimentală mq quartier 21, Kuenstlerhaus Viena, Forum pro architecture a media Brno şi este susţinut de bm:ukk.kunst.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Muzee, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com