Galeria de Arta

arta pentru tine

  27.01.2014

Nu te supăra, frate! / Sorry!

Miercuri, 29 ianuarie 2014, de la ora 19:00, la Victoria Art Center din Bucureşti (Calea Victoriei 12C) are loc vernisajul expoziţiei “Nu te supăra, frate! / Sorry!” a artistului Christian Paraschiv, curatoriată de Olivia Nitis. Expoziţia poate fi vizitată în perioada 29 ianuarie - 22 februarie 2014.

“Nu te supăra, frate!” este un joc care pornește de la premise de egalitate și fair play, dar care se bazează pe limitele hazardului prin aruncarea zarului pentru a-l submina pe partener. Șanse egale, competiție inegală. Varianta apologetică “Sorry” are mai degrabă rolul unei ironii care disculpă jucătorul care avansează devansând-ul pe celălalt. Progres prin regresul vecinătății. Ideologia jocului reflectă paradigma ideologică a capitalismului.

Christian Paraschiv lansează invitația la un joc care nu ne este străin, un joc cultural poate specific nu doar unei generații, sau al unei societăți, însă dezbatearea în jurul practicilor naționale, al mecanismelor din interiorul comunității artistice înainte și după 1990, al fricțiunilor și dinamicilor socio-politice este deschisă.

Și artistul, și curatorul au intrat în joc. Dincolo de controlul și autoritatea pendulativă dintre cei doi, rezultatul colaborării este cel care primează. Principiul lucrului în echipă este un ideal cultural, dar în egală măsură realitate posibilă în măsura asumării reciprocității și libertății creative.

De la momentul expozițional remarcabil din anul 2007 (MNAC/Artexpo, București) semnat Christian Paraschiv, curator Mihai Oroveanu, artistul revine cu un discurs în care amprenta personală întotdeauna gravă și asumat
ironică, dublată de preocupările tehnologice și conceptuale este angajată într-o recontextualizare ușor relaxată.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com