Galeria de Arta

arta pentru tine

  13.05.2008

Noaptea Muzeelor 2008 în Bucureşti

Pentru cea de-a patra ediţie a Nopţii muzeelor, 12 muzee bucureştene - Muzeul Colecţiilor de Artă, Muzeul Militar Naţional Regele Ferdinand I, Muzeul Municipiului Bucureşti, Muzeul Naţional Cotroceni, Muzeul Naţional de Artă Contemporană, Muzeul Naţional de Artă al României, Muzeul Naţional de Geologie, Muzeul Naţional George Enescu, Muzeul Naţional de Istorie Naturală Grigore Antipa, Muzeul Naţional de Istorie a României, Muzeul Naţional al Satului Dimitrie Gusti şi Muzeul Ţăranului Român - au organizat evenimente deosebite, care includ muzică, film, artele spectacolului, experienţe gastronomice şi alte surprize plăcute, pentru a oferi publicului o noapte de neuitat.

Pentru a evita bătăi de cap şi dureri de picioare, un autobuz special va circula în noaptea de 17 mai 2008, pentru a face legătura între cele 12 muzee. Acest lucru este posibil cu sprijinul RATB, care pune la dispoziţie, special pentru această noapte, autobuze ce vor parcurge circuitul muzeal, pentru vizitatorii dornici să ajungă la cât mai multe muzee.

Pe tot parcursul zilei şi al nopţii de 17 mai, muzeele îşi aşteaptă publicul să (re)descopere valoroasele colecţii pe care le adăpostesc, însă într-o atmosferă specială.

Ziua începe cu “Dimineaţa Muzeului Satului”, care aniversează 72 de ani de la înfiinţare, şi continuă cu muzeele din Piaţa Victoriei, care, pe lângă expoziţiile permanente şi temporare, pregătesc seara programe speciale, pentru toate gusturile.

La Muzeul Antipa, “Nocturna în dreptunghiul galben” înseamnă muzică, expoziţie de fotografii, documentare şi albume marca National Geographic Channel sau vânătoare de insecte şi lilieci în curtea muzeului. La Muzeul de Geologie, vizitatorii se pot afunda în “Noaptea indiană”, prin intermediul fotografiilor, al muzicii şi al artei culinare, iar la Muzeul Ţăranului Român, Nea Fus Ion prezintă o seară video-music-gastro fusion cu artişti invitaţi, expoziţie de artă tradiţională şi lansare de album de fotografii.

Promenada pe Calea Victoriei presupune popasuri obligatorii la Muzeul George Enescu, pentru recitaluri de lieduri, muzică religioasă şi filme documentare despre maestrul Enescu până dimineaţa, şi la Muzeul Colecţiilor de Artă, pentru o întâlnire cu atmosfera din locuinţa colecţionarilor interbelici. La Muzeul Naţional de Artă al României, publicul poate lua parte la “Confesiuni de amorul artei”: spectacole de animaţie teatrală, proiecţii video, jocuri de sunet şi lumină, inspirate de lucrări de artă din muzeu, plus proiecţii de filme de artă la Sala Auditorium. La Muzeul Naţional de Istorie, seara “Sub semnul Thaliei” oferă spectacole de teatru şi expoziţii deschise până dimineaţa.

Periplul continuă la Muzeul Municipiului Bucureşti, care îşi invită vizitatorii în primitoarele saloane de secol XIX şi la expoziţia dedicată lui Gheorghe Tattarescu. Un moment care nu trebuie ratat este schimbarea gărzii la Muzeul Cotroceni, al cărui program include expoziţia de costume de epocă din colecţia Adinei Nanu, dansuri de societate şi ateliere de creaţie.

După căderea serii, la Muzeul Militar Naţional începe programul special “Floare de Lotus”, care include spectacole de dans modern, jonglerie şi magie, concert de orgă şi spectacole de teatru. Iar party-ul final ale loc pe terasă, la Muzeul Naţional de Artă Contemporană, după întâlnirea cu lucrarea lunii şi expoziţiile temporare “Animations/ Fictions” şi “Braco Dimitrijevic”.

Nu lipsesc surprizele pentru cei mai energici vizitatori. Cei care parcurg cel puţin opt muzee din circuit şi colecţionează biletele de intrare sau ştampilele muzeelor primesc un cadou!

Noaptea Muzeelor 2008

Noaptea Muzeelor 2008

 

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Muzee
2 comentarii

Alte articole pe subiecte similare

2 comentarii »

  1. excelent!
    in special mediatizarea
    daca erau si adresele era si mai bine

    Comentariu de violeta stika | 15.05.2008

  2. Multumiri pentru informatii! Cele mai bune de pana acum!

    O harta cu toate acestea ar fi fost perfecta!

    Comentariu de Laura A | 15.05.2008

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com