Galeria de Arta

arta pentru tine

  10.06.2010

Noaptea Albă a Galeriilor 2010

Noaptea Albă a Galeriilor 2010 - NAG#4 reuneşte galerii şi spaţii alternative sub semnul aceluiaşi eveniment. Un circuit ludic, liber prin 41 de locaţii dedicate expunerii şi promovării artei contemporane în care expun/performează peste 140 de artişti. Programul din acest an al evenimentelor va oferi publicului un tur de forţă prin concerte live, performance-uri, expoziţii, ateliere deschise şi spaţii alternative.

În premieră, pentru acesta a 4 a ediţie, în parteneriat cu Asociaţia Green Revolution şi cu sprijinul Raiffeisen Bank, vor fi puse la dispoziţia publicului biciclete pentru a parcurge turul nocturn al galeriilor. Pentru înscriere aveţi adresa: contact@noapteagaleriilor.ro

Cu ocazia NAG#4 se va publica “Recycle Night”, ziar al galeriei “Recycle Nest”, conceput special pentru acest eveniment.

Pe călătorii prin Noaptea Albă a Galeriilor îi aşteaptă la Make a Point (Morarilor 1, Bucureşti), de la ora 19:00, o experienţă senzorială complexă. Nu ar trebui să se aştepte să găsească nişte portrete obişnuite şi nici măcar o expoziţie obişnuită. Sunt îndemnaţi, în schimb, să detaşeze de prejudecăţi şi să îşi ascută toate simţurile, pentru a primi un mesaj destinat receptării complete.

Vlad Petri îşi fotografiază prietenii şi familia ca şi când ar vrea să-i aibă prezenţi pentru sine. Imaginile lor se extind în real prin obiecte care le aparţineau şi care îi descriu, lucruri ce recheamă în amintire momente familiare ale întâlnirii lor. Mai mult decât amintiri despre oamenii portretizaţi, imaginile vorbesc şi despre amintiri din zona artelor, de la Vermeer la Pierre et Gilles, tratate pe un ton ludic.

NAG#4 începe la Mora la ora 20:00 şi se închide pe la 2:30 dimineaţa. Două artiste internaţionale se întâlnesc în proiectul Shadows/Umbre: fotografie şi instalaţie aduse împreună de Nora Adwan, artistă britanică (trăieşte şi lucrează în Berlin) şi Athanasia Parnagea, artistă din Grecia (trăieşte şi lucrează în Atena).

Nora Adwan şi Athanasia Parnagea declară: “Proiectul Shadows/Umbre este începutul unei investigaţii pe termen lung, o investigare a înregistrării istoriilor şi memoriei spaţiale prin imagine. În această expoziţie, fiecare dintre noi aduce locuri şi amintiri din experienţa sa anterioară, prin această amplasare a unor istorii în imagini în diferite locaţii determinând defapt o naraţiune cu totul nouă. Pe termen lung, lucrarea se va schimba, luând, împrumutând câte o parte din fiecare locaţie prin care trece, în cea nouă, în care se află. Încercăm să înregistrăm şi să creăm imagini evocatoare, care în final vor forma o hartă între cele două locaţii ale noastre, Grecia şi Germania.”.

Shadows/Umbre face parte din seria proiectelor de artă vizuală din cadrul programului expoziţional Mora 2010. Propuse şi create de artişti români şi internaţionali, proiectele au fost selectate în urma Apelului de proiecte lansat de Fundaţia Mora în cursul anului 2009. Programul expoziţional Mora 2010 face parte din seria de programe dezvoltate în vederea sprijinirii artei şi artiştilor români, prin asigurarea şi acordarea de oportunităţi, prin oferirea unui cadru de expunere şi prin mijlocirea unui dialog între expresii şi practici artistice diferite, ca parte a scenei naţionale şi internaţionale.

La TC Studio (Lipscani 63-65, Bucureşti), “Exploration” este un one-night-show ce constă în expunerea unei serii de picturi semnate de Traian Chereches şi desfăşurarea simultană a unui performance. Performance-ul are structură de experimental music act (format dintr-un duo DJ set realizat de Matei Tulbure şi Traian Chereches). Muzica mixată de Matei are un sound eclectic cu influenţe ambiental/jazz/deep techno/downtempo/soul house şi funk. Traian Chereches va completa direcţia DJ setului cu intervenţii muzicale live, create în programul Abelton Live. Experimentul muzical are ca scop continuarea pe plan auditiv a ideilor ce stau la baza picturilor.

Mai multe detalii, programul evenimentelor şi harta galeriilor le puteţi găsi la www.noapteagaleriilor.ro.

Publicat de Alexandru Uvra
in categoriile Stiri
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com