Galeria de Arta

arta pentru tine

  4.10.2013

Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA - 50 de ani

Cu ocazia aniversării a 50 de ani de la înființarea Muzeului Civilizației Populare Tradiționale ASTRA, instituție culturală ce adăpostește una dintre cele mai vaste expoziții monumentale tradiționale în aer liber din Europa, Romfilatelia introduce în circulaţie o emisiune de mărci poștale dedicată acestui muzeu emblematic din orașul Sibiu. Începând cu ziua de vineri, 4 octombrie 2013, emisiunea de mărci poștale “Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA – 50 de ani” poate fi achiziţionată de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară.

Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA – 50 de ani

Gândit încă din 1940 de Romulus Vuia, director al Muzeului Etnografic al Transilvaniei, Muzeul în aer liber s-a concretizat abia în anul 1963, prin inițiativa lui Cornel Irimie, cunoscând mai multe etape de dezvoltare ce au permis instituției să transfere și să reconstruiască ansambluri autentice provenind din toate zonele țării.

Monumentele etnografice cu valoare documentar-istorică sau tehnică găzduite de Muzeu, care ilustrează meșteșugul popular și evoluția acestuia, prezintă mai multe aspecte ale vieții tradiționale, precum: gospodării țărănești, instalații de tehnică populară, edificii de utilitate publică, complexe de industrii țărănești și edificii religioase etc.

Emisiunea aniversară este alcătuită dintr-o marcă poștală și un plic prima zi, iar ca forme de machetare au fost folosite minicoala de 4 timbre + 2 viniete și coala de 32 de timbre. Timbrul emisiunii, cu valoarea nominală de 14,50 lei, reproduce primul monument reconstruit în Muzeu: moara de tip roman (angrenaj de transmisie) și cu admisie inferioară din Dăbâca, județul Hunedoara, datând din anul 1848.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Muzee, Filatelie
1 comentariu

Alte articole pe subiecte similare

1 Comentariu »

  1. […] instituție culturală ce adăpostește una dintre cele mai vaste …Scris de Lucian Velea Publicat pe 4 octombrie 2013 de […]

    Pingback de Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA – 50 de ani … | 4.10.2013

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com