Galeria de Arta

arta pentru tine

  20.01.2014

MOOON | Seen from the Earth

Miercuri, 22 ianuarie 2014, de la ora 19:00, Spațiul de artă contemporană Aiurart găzduieşte vernisajul expoziţiei “MOOON | Seen from the Earth”, a artiştilor Timon Botez, Mihail Coșulețu, Adina Mocanu, Sybille Neumeyer, Iulia Nistor şi Philipp Schweiger, curatoriată de Simona Vilău. Expoziţia poate fi vizitată în perioada 22 ianuarie - 1 martie 2014.

“MOOON” aduce împreună șase artiști din spații geografice diferite, care sunt interesați de știință și ficțiune în demersurile lor artistice. Discursurile se situează la limita dintre realitate și ficțiune, dintre adevăr și fantezie și dintre palpabil și efemer. Proiectele, în majoritate site-specific, sunt bazate pe cercetarea și explorarea mai multor medii, ce se armonizează în moduri inedite în finalitatea proiectului. Expoziția este însoțită de publicația evenimentului în ediție limitată, intitulată “The Mooon Journal”, realizată de curatoarea expoziției împreună cu artiștii.

Program:

  • Miercuri, 22 ianuarie 2014, ora 19:00 – vernisaj
  • Sâmbătă, 25 ianuarie 2014, ora 16:00 – Sybille Neumeyer, Iulia Nistor - întâlnire cu publicul. Moderatoare: Simona Vilău, curatoare proiect (Mansarda Aiurart)
  • Sâmbătă, 15 februarie 2014, ora 16:00 – Adina Mocanu, Mihail Coșulețu - întâlnire cu publicul. Moderatoare: Simona Vilău, curatoare proiect (Mansarda Aiurart)

Timon Botez (n. 1973) este un artist româno-norvegian stabilit în prezent la Oslo, Norvegia. Lucrările sale se situează la intersecția dintre tehnologie și mecanică și explorează tipologiile comportamentale subtile, detectate în proximitatea sa. În ultimii șapte ani, Botez a experimentat sculptura și sunetul prin compoziții conceptuale și instalații orchestrale. A absolvit London College of Printing in 1999 și a trăit la Londra, Boston și New York, înainte de a se stabili la Oslo, orașul său natal, în 2012, unde conduce Storck Gallery. Pentru mai multe informaţii, puteţi accesa www.botezco.com.

Mihail Coșulețu (n. 1982) trăiește și lucrează la București. Pictor ca formație și ca preocupare majoritară, Mihail Coșulețu lucrează și imagine digitală sau animație. Explorează geometrii fundamentale și creează lumi paralele din multiplicarea unei prisme sau a unui cub. Picturile sale în ulei, de mari dimensiuni, investighează arhitectura imaginară a unor orașe posibile. Activitatea sa de autor de grafică și ilustrație este vizibilă în câteva apariții remarcabile ale editurii Humanitas din ultimii ani (cărți audio sau tipărite). Pentru “Mooon” realizează o construcție site-specific. Pentru mai multe informaţii, puteţi accesa cosuletupainting.blogspot.ro.

Adina Mocanu (n. 1990) trăiește și lucrează la București. Este autoare de instalație, performance, fotografie, video și desen, iar printre proiectele sale se numără și colaborarea cu Alexandra Sandu, cu care a realizat experimente comune în ultimii ani. Lucrările sale, adesea analitice și exacte, investighează cu tenacitate limitele, cercetează “delimitarea” ca mod de construcție a universului. Pentru Mooon a realizat o lucrare in situ, în spațiul Aiurart.

Sybille Neumeyer (n. 1982) este o artistă călătoare, stabilită la Berching, Germania. Este autoare de design, video, fotografie, instalație și desen. Printre proiecte și rezidențe menționăm stagiul de la Schloss Solitude (2011-12), POGON & Muzeul de Artă Contemporană din Zagreb (2012-13) sau ARCUS Project, Moriya, Japonia (2013). Arta se se concentrează asupra fenomenelor și structurilor din cultură și natură pe care le translează în instalații, video sau lucrări pe hârtie, prin repetiție, arhivare și colectare/colecționare. Folosește imagini și practici științifice sau materii naturale ca surse de inspirație. Pentru mai multe informaţii puteţi accesa www.sybilleneumeyer.com.

Iulia Nistor (n. 1985) trăiește și lucrează la Nurenberg, Germania. Este autoare de pictură, fotografie, desen și instalație și doctorandă în filosofie la Universitatea din Regensburg. Arta sa investighează stimulii și suprapunerile memoriei și aplică necesarul filtru subiectiv peste imagini ambigue, aparent statice, surprinse în diverse locuri, cu cadraje inedite. Iulia Nistor folosește tehnologia contemporană și o asociază intuiției și fluidității unui discurs artistic profund filosofic. “Mooon” este cea de-a treia sa participare într-o expoziție la București.

Philipp Schweiger (n. 1971) trăiește și lucrează la Viena. Este autor de pictură, desen și sculptură, absolvent al Școlii de la Dusseldorf în 1997. Imaginile sale sunt poetice și denotative, artistul surprinzând momente senzaționale ale unei aparente tăceri. Imobilitatea picturii contrastează cu explozia, fluxul sau energia din subiectul imaginii. Pentru “Mooon” a realizat două lucrări pe pânză cu Luna. Pentru mai multe informaţii, puteţi accesa www.philippschweiger.com.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com