Galeria de Arta

arta pentru tine

  14.02.2013

Măşti la Veneţia

Institutul Italian de Cultură din Bucureşti anunţă că începând de luni, 18, până pe 28 februarie 2013, la Sala Foaier de la Muzeul Naţional al Ţăranului Român (Str. Monetăriei 3, Bucureşti), este deschisă expoziţia colectivă de fotografie intitulată “Măşti la Veneţia”. Sunt expuse circa şaizeci de fotografii de Renato Fornaseri, Gianni Avеsani, Dino Bacciolo, Renato Greco, Davide Toffanin, Alessandro Zanchini şi Giuseppe Martini.

Măşti la Veneţia

Expoziţia are scopul de a da o idee cât se poate de bogată şi de vivace despre lumea fascinantă a Carnavalului de la Veneţia, unde fantezia, culorile, bucuria şi plăcerea vieţii sunt trăite la maxim.

Sensibilităţile artistice ale autorilor dau posibilitatea de a intra în detaliile acestei lumi ireale, în care ne putem integra şi cu care ne putem identifica, nu ca spectatori, ci ca participanţi. Măştile şi veşmintele fastuoase ne răpesc identitatea, dar, în acelaşi timp, ne dau tuturor posibilitatea de a fi protagonişti. Acesta este de fapt adevăratul sens al Carnavalului, o sărbătoare comună, în care fiecare se integrează în mod spontan şi contribuie la buna dispoziţie şi la atmosfera multicoloră.

În cadrul acestei expoziţii, Institutul Italian de Cultură organizează joi, 21 februarie 2013, de la ora 19:00, o petrecere de Carnaval, care îşi propune să reproducă atmosfera de veselie trăită în această perioadă în multe pieţe din Italia. Vor putea fi vizionate imagini artistice care vor conduce cu gândul în pieţele sau pe aleile veneţiene, se va asculta muzică de Vivaldi, Albinoni, Benedetto Marcello şi alţi compozitori veneţieni, artişti de stradă şi de acrobaţi vor da un spectacol şi se vor putea degusta dulciuri tipice pentru carnaval din diferite regiuni italiene. Publicul este invitat la petrecere în costume sau cu măşti. Intrarea este gratuită şi deschisă tuturor celor care au chef de distracţie.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Fotografie, Muzee, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com