Galeria de Arta

arta pentru tine

  11.03.2009

Maschere di Venezia

Fotograful Simion Buia aduce misterul Carnavalului de la Veneţia în peisajul artistic bucureştean, prin expoziţia de fine art print “Maschere di Venezia”, găzduită în centrul capitalei de UniCredit Ţiriac Bank, în perioada 13 februarie – 13 martie 2009.

Artistul prezintă în cadrul primei sale expoziţii din Bucureşti 20 de imagini spectaculoase atât prin dimensiuni, cât şi prin dramatism, tratând enigmaticele măşti veneţiene într-o manieră inedită, prin imprimare pe pânză. Sistemul folosit de fotograf este unul special, utilizând imprimare cu cerneală pe bază de pigment, la o rezoluţie înaltă, pe suport water resistent matte canvas. Aceste printuri sunt apoi prinse pe şasiu, precum o pânză de pictură. Structura fină a materialului, dublată de calitatea şi durabilitatea printului - garantat timp de 75 de ani -, transformă o imagine fotografică în fine art print, lucrări care se pretează atât la expunerea în locuinţe, cât şi în spaţii de birouri.

Carnavalul – care anul acesta s-a desfăşurat între 13 şi 24 februarie – are o tradiţie de 741 de ani, fiind punctul de plecare al unui act artistic şi al unui parcurs spiritual pentru Simion Buia. Lucrările ilustrează dimensiunea umană a măştilor, mergând dincolo de simpla lor existenţă materială, o temă care pune în valoare tehnica şi sensibilitatea artistică a fotografului inspirat de jocul scenic al costumelor şi al măştilor din timpul ultimelor 5 ediţii ale evenimentului veneţian.

Veneţia, văzută de Simion Buia şi adusă în Bucureşti cu sprijinul UniCredit Ţiriac Bank şi Epson, rămâne, chiar şi în contextul noilor sale coordonate geografice, un loc plin de mister şi fascinaţie.
Simion Buia trăieşte şi munceşte în Dusseldorf şi în Bucureşti. A studiat estetica fotografiei la Kunstakademie Dusseldorf, la celebra “Becher Schule”.

Expoziţia cu vânzare este deschisă publicului de luni până vineri, între orele 9:00 – 17:00, la UniCredit Ţiriac Bank din Bucureşti, Calea Victoriei nr. 88, vizavi de Palatul Regal.

 
Vezi tot albumul
 

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Fotografie, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com