Galeria de Arta

arta pentru tine

  24.11.2010

“Lumea văzută de Ion B.” a câștiga Premiul Emmy International la categoria Arts Programming

“Lumea văzută de Ion B.”, documentarul HBO regizat de Alexander Nanau, a fost declarat câștigătorul categoriei Arts Programming în cadrul celei de-a 38-a ediții a Premiilor Emmy International. Este pentru prima oară când o producție realizată de HBO în Europa Centrală câștigă cea mai importantă statuetă din industria televiziunii.

Lumea văzută de Ion B.

La acest eveniment, filmul “Lumea văzută de Ion. B.” a fost reprezentat de regizorul Alexander Nanau, de Carmen Harabagiu, Country Manager HBO România, și de Aurelian Nica, unul dintre producătorii HBO România.

Iata ce declara Carmen Harabagiu, de la New York: ”Este pentru prima dată când o producție realizată de HBO în România ajunge atât de departe. Sunt fericită ca am fost acolo s-o reprezint. Este un eveniment unic, am fost foarte impresionată.”

Carmen Harabagiu a urcat pe scenă alături de regizorul Alexander Nanau pentru a ridica premiul și le-a mulțumit Lindei Jensen (CEO HBO Europa Centrală), celor doi producători HBO România, Aurelian Nica și Andrei Crețulescu, și celor care au jurizat.

În cadrul aceleași secțiuni au mai fost nominalizate producțiile “All My Life: Cazuza”, TV Globo, Brazilia, “Imagine… David Hockney: A Bigger Picture”, BBC/Coluga Pictures, Marea Britanie, și “Personas Inside Out”, TV Asahi, Japonia.

Procesul de preselecție a durat 6 luni și au existat 3 etape de jurizare la care au participat peste 700 de votanți din 50 de țări.

“Lumea văzută de Ion B.”, o producție HBO România și Alexander Nanau Productions, care urmăreşte timp de un an viaţa lui Ion Bârlădeanu, un anonim om al străzii, devenit un important artist contemporan, a fost difuzată de HBO în premieră pe 17 decembrie 2009. A primit anul acesta premiul Gopo pentru cel mai bun documentar și a fost selecționată până în prezent la peste 30 de festivaluri. Producători din partea HBO România sunt Carmen Harabagiu, Aurelian Nica și Andrei Crețulescu.

Gala Premiilor Emmy International este unul dintre cele mai prestigioase evenimente de televiziune din lume la care sunt prezenți anual peste 1000 de profesioniști din industrie, 200 de jurnaliști și fotografi din partea celor mai importante publicații, reuniți pentru a sărbători excelența producțiilor realizate în afara SUA.

Lista completă a câștigătorilor celei de-a 38-a ediție a Premiilor Emmy International poate fi gasită la www.iemmys.tv.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Cinema de arta
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com