Galeria de Arta

arta pentru tine

  9.04.2010

Lucian Bernhard (1883 – 1972)

În colaborare cu Ifa Stuttgart şi Centrul Cultural German din Sibiu, Galeria de Artă Contemporană a Muzeului Naţional Brukenthal prezintă în perioada 9–30 aprilie 2010 o selecţie de afişe originale, reclame, cărţi, reviste şi experimente tipografice ale graficianului german Lucian Bernhard. Vernisajul are loc vineri, 9 aprilie 2010, de la ora 13:30.

Lucian Bernhard (1883 – 1972), cu numele real de Emil Kahn, şi-a început activitatea de pictor, designer, arhitect şi profesor de artă la Berlin. În anul 1923 se stabileşte la New York, unde rămâne până la moartea sa. Predă la Universitatea din New York şi la Institutul Pratt, iar în 1928 înfiinţează prima agenţie internaţională de design, Contempora.

Datorită extravaganţei şi îndrăznelii sale, Lucian Bernhard a trecut adesea neobservat de istoricii design-ului, chiar dacă tehnicile de difuzare a informaţiei şi de construire a brand-urilor introduse de el sunt folosite astăzi în marea parte a mediilor de creaţie. Textele teoretice scrise de Bernhard au influenţat (What is wrong with the American poster?) gândirea publicitară şi au atras atenţia asupra responsabilităţii design-ului.

Lucian Bernhard este considerat inventatorul Sachplakat – afişul obiect sau afişul funcţional, folosit exclusiv pentru informare. A realizat seturi de litere care îi poartă numele: Bernhard Condensed Bold, Bernhard Fashion, Bernhard Modern, Bernhard Antiqua, Bernhard, Lucian sau Berlin Sans, pe care le-a folosit în crearea unor mărci cunoscute: Manoli, Kaffee HAG, Pelikan, Bosch, Rem sau Audi.

Publicat de Alexandru Uvra
in categoriile Stiri, Muzee, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com