Galeria de Arta

arta pentru tine

  25.05.2010

Intrări şi Ieşiri

Digi Dekel, fotograf israelian de origine română, prezintă, la sediul Institutului Cultural Român din Tel Aviv (B-dul Shaul Hamelech nr. 8, et. 6), o selecţie de lucrări din cel mai recent proiect al său, „Intrări şi Ieşiri”. Vernisajul are loc miercuri, 26 mai 2010, de la ora 20:00. Prezintă Yehudit Mazkel. Expoziţia este deschisă pentru public în perioada 26 mai - 23 iulie 2010, de luni până vineri, între orele 10:00–15:00.

Imaginile din această serie prezintă priviri subiective asupra personajelor fotografiate, prin impresionări succesive ale hârtiei fotografice, realizate prin procedee clasice. Astfel, fiecare lucrare în parte este unică, deşi fiecare clişeu fotografic poate fi, teoretic, multiplicat la infinit.

Imaginile suprapuse crează compoziţii ce sfidează bi-dimensionalitatea suprafeţei hârtiei. Atmosfera onirică, detaliile rafinate ale fiecărei compoziţii, cromatica subtilă ne propun o lume specială, în care imaginile, şi nu cuvintele, vorbesc.

Yaniv Shapira spunea în februarie 2007: „Premisa fotografiilor lui Digi Dekel este contopirea obiectului fotografiat cu procesul tradiţional de developare, pe care el însuşi îl realizează. Rezultatul final, în opinia sa, imposibil de evitat, este consecinţa stării mentale în care s-a aflat fotograful în momentul developării.”

Născut în România în 1958, Digi Dekel s-a stabilit în Israel în 1964, împreună cu familia. Din 1977 trăieşte şi lucrează în Kibbutz Samar. Lucrează ca fotojurnalist din 1987. După 1993, a participat la expoziţii colective şi de grup organizate de curatori importanţi, precum Tali Tamir, Yaniv Shapira şi Gideon Efrat; în acelaţi timp, a prezentat expoziţii personale în galerii şi spaţii neconvenţionale din Israel.

Expoziţia “Intrări şi Ieşiri” face parte din seria evenimentelor dedicate prezentării oamenilor de cultură israelieni de origine română, organizate de Institutul Cultural Român din Tel Aviv.

 
Vezi tot albumul
 

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Fotografie, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com