Galeria de Arta

arta pentru tine

  13.04.2012

“Glucose” la maratonul de scurtmetraj experimental european REX

Institutul Cultural Român de la Stockholm contribuie la ediţia 2012 a maratonului de scurtmetraj experimental european REX cu “Glucose”, regizat de Mihai Grecu și Thibault Gleize (2012, 7′18”). REX este organizat de EUNIC Stockholm în colaborare cu Kulturhuset, SF Bio și Festivalul Internaţional de Film de Scurtmetraj de la Uppsala şi are loc pe 17 aprilie 2012 la Klarabiografen, cinematograful din cadrul Centrului de cultură al oraşului (Kulturhuset).

Glucose

Vor fi prezentate filme din Austria, Cehia, Finlanda, Franța, Germania, Italia, Polonia, Portugalia, România și Slovacia, într-o selecţie realizată de Niclas Gillberg, președintele Festivalului de Film de Scurtmetraj de la Uppsala. Experimentale fie prin tehnicile folosite, fie prin tipul de discurs cinematografic, filmele selectate au fost proiectate şi chiar premiate în festivaluri importante.

Proiectat în premieră în ianuarie 2012 în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Rotterdam, “Glucose” este un scurtmetraj experimental puternic la nivel senzorial, sinestezic. Folosind tehnologia 3D, în “Glucose” camera de filmat se transformă într-un microscop pentru a redefini universul domestic, stimulând imaginația spectatorului.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Cinema de arta
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com