Galeria de Arta

arta pentru tine

  22.12.2010

Galeria Specială

Muzeul ASTRA din Sibiu vă invită să treceţi pragul „Galeriei Speciale” (Piaţa Mică, Nr. 21) care oferă înspre vizualizare şi achiziţionare obiecte felurite realizate de copii şi tineri cu dizabilităţi din întreaga ţară: felicitări de sezon, icoane pictate pe sticlă, lumânări, suporturi pentru lumânări, ornamente pentru bradul de Crăciun, şerveţele şi trăistuţe brodate, chiar şi jucării sau bijuterii.

Galeria Specială

Perioada premergătoare Crăciunului este cum nu se poate mai potrivită pentru a întinde o mână de ajutor semenilor noştri care au dovedit o înclinaţie artistică deosebită, încurajându-i astfel să continue practicarea acestor meşteşuguri, care are şi un important rol terapeutic.

Muzeul ASTRA sub egida Departamentului Creatorilor Populari cu Dizabilităţi din cadrul Asociaţiei Creatorilor Populari din România a organizat o serie de manifestări dedicate persoanelor cu dizabilităţi, printre care se numără “Tabăra de meşteşuguri artistice: Fără Limite-împreună întru Tradiţie” ajunsă la ediţia a doua, dar şi numeroase expoziţii cu obiecte de realizate de aceşti copii şi tineri.

Numărul colaboratorilor a crescut semnificativ din anul 2008, când a fost luată această iniţiativă, muzeul reuşind să coopteze în jurul acestui proiect nenumărate şcoli, centre şi asociaţii cu astfel de profil din Sibiu, dar şi din ţară: Centrul Ocupaţional “Diakonieverk” Sibiu, Centrele Şcolare Incluzive Nr. 1 şi 2 Sibiu, Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Turnu Roşu, Centrul de Zi Gabriela Sibiu, Asociaţia “ONKOS” Sibiu, Asociaţia “TONAL” Sibiu, Centrul cu Profil Ocupaţional pentru Persoane cu Dizabilităţi “WILHELMINA” Oradea, Societatea de Binefacere “DIAKONIA” Făgăraş.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Muzee, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com