Galeria de Arta

arta pentru tine

  30.04.2009

Fidelitatea imaginilor. René Magritte şi fotografia

Muzeul Naţional de Artă al României şi Delegaţia Valonia-Bruxelles la Bucureşti prezintă în Sălile Kretzulescu, în perioada 1 mai 2009 – 19 iulie 2009, expoziţia “Fidelitatea imaginilor. René Magritte şi fotografia”, eveniment înscris în cadrul Acordului de cooperare bilaterală între România şi Comunitatea franceză Valonia-Bruxelles pentru perioada 2008-2010.

Dieu, le huitieme juour

“Dieu, le huitieme juour” de René Magritte


Vernisajul expoziţiei are loc joi, 30 aprilie 2009, ora 18:00. Accesul la vernisaj se face numai pe bază de invitaţie.

Expoziţia cuprinde 59 de fotografii realizate de pictorul suprarealist René Magritte în perioada 1925–1955. Subiectele fotografiilor sale sunt îndeosebi soţia sa Georgette Magritte şi prieteni apropiaţi, printre care scriitorii Louis Scutenaire, Paul Nougé, Marcel Mariën, Paul Colinet sau Irène Hamoir.

L'eminence grise

“L’eminence grise” de René Magritte

În toate fotografiile din expoziţie - fie ele creaţii autonome sau etape ajutătoare pentru realizarea unor picturi, se regăseşte aceea atmosferă de mister, de enigmă vizuală sau de scenetă burlescă specifică operei lui Magritte.

Programul de vizitare este de miercuri până duminică, între orele 11:00–19:00. În prima miercuri din lună intrarea este gratuită.

L'amour

“L’amour” de René Magritte

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Fotografie, Muzee, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com