Galeria de Arta

arta pentru tine

  3.06.2010

Expoziţie de pictură Robert Bosisio

Muzeul de Artă Cluj-Napoca prezintă expoziţia de pictură Robert Bosisio, deschisă în perioada 3 iunie – 4 iulie 2010, cu vernisajul joi, 3 iunie 2010, de la ora 18:00. Expoziţia reuneşte o amplă selecţie din lucrările artistului, toate etapele evoluţiei sale artistice fiind consemnate prin opere reprezentative.

Robert Bosisio

Propria deviză a „metabolismului” picturii practicate, datând de la începutul ultimului deceniu, „ascuţime maximă - cu referire la construcţia geometrică şi moliciune maximă – cu referire la elaborarea culorii, a elementului pictural”, a suferit o balansare a geometricului în favoarea ascendentă a moliciunii picturale şi a nedefinitului material. Interioarele pe care le-a pictat de la mijlocul anilor 90, pregnant geometrice, cu inventare bine definite, evocând pictura olandeză premodernă au devenit în seriile recente estompate în contururi, mai degrabă senzaţii exprimate cromatic, decât demersuri de circumscriere a unor cadre până acum familiare.

Robert Bosisio (născut în 1963, Trodena, Italia) a urmat Şcoala de arte grafice de la Bolzano, Italia şi Univeritatea de arte aplicate din Viena. Bursele obţinute i-au permis să beneficieze de stagii de studiu la Berlin, Viena, Londra, New York şi a obţinut premiile „Martin Rainer J.W. Goethe”, Basel, 1996 şi „La Fenice”, Veneţia, 1999. În perioada 1987 - 2010 a avut peste 30 de expoziţii personale în Italia, Austria, Germania şi peste 60 de participări la expoziţii internaţionale de grup. Începând cu anul 2010 trăieşte şi lucrează la Trodena, Cluj-Napoca şi Berlin.

Publicat de Alexandru Uvra
in categoriile Stiri, Pictura, Muzee, Expozitii
1 comentariu

Alte articole pe subiecte similare

1 Comentariu »

  1. Imi place.Semnifica o usa deschisa spre libertate?

    Comentariu de Marcela Bodea | 10.06.2010

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com