Galeria de Arta

arta pentru tine

  10.08.2009

Ecranul comunitar

„Ecranul comunitar” este un eveniment de artă comunitară organizat de către Fundaţia Raţiu România din Bucureşti, între 11 şi 13 august 2009, în Parcul Carol din capitală. După-amiezele se vor desfăşura ateliere de educaţie artistică, pentru categoria de vârstă 5–16 ani, iar seara vor fi prezentate proiecţii de film pe teme sociale.

Proiectul, derulat în cadrul platformei de Implicare Socială prin Artă, se adresează comunităţii sectorului 4 din Bucureşti prin oferirea unui produs cultural comun, dedicat. Obiectivul genaral îl reprezintă conştientizarea şi dezvoltarea unei identităţi comunitare comune prin mijloace creative. Prin acest eveniment se iniţiază un şir de manifestări specifice prin care se caută să se supună atenţiei membrilor comunităţii problemele specifice acesteia.

Problemele propuse şi confirmate ca grad de frecvenţă ridicat de către Primăria sectorului 4 sunt violenţa în şcoli, lipsa de adăposturi pentru seniori, lipsa locurilor de parcare suficiente, consum de droguri de mare risc şi câinii fără stăpân.

Fundaţia Raţiu România invită artişti să ţină ateliere de arte vizuale prin care sa îi înveţe pe copii şi adolescenţi (segmentul de vârstă 5–16 ani) să exprime opinii şi să propună soluţii la problemele comunitare semnalate, folosind ca şi instrument de exprimare un anumit tip de artă.

Ateliere sunt de animaţie (5–8 ani), păpuşerie (9–12 ani), bricolaj (5–12 ani) şi teatru (8–16 ani) şi au loc în parcul Carol, în faţa Monumentului, în toate cele trei zile, cu începere de la ora 17:00. Înscrierile se fac la adresa info@fundatiaratiuromania.eu

Serile vor putea fi vizionate filme româneşti de scurt metraj, filtrate după problemele comunitare ale sectorului 4, Bucureşti.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com