Galeria de Arta

arta pentru tine

  9.03.2010

Două scurtmetraje de Ioana Uricaru

Joi, 11 martie 2010, de la ora 18:00, la Seara de film de la Institutul Cultural Român din Bucureşti (Aleea Alexandru 38) vor fi proiectate scurtmetrajele “Soarele şi luna” (2008, 12 min) şi “Legenda activistului în inspecţie” (2009, 19 min) de Ioana Uricaru, în prezenţa regizoarei. Accesul publicului este liber, în limita locurilor disponibile.

Ioana Uricaru a absolvit Universitatea de Teatru si Film din Bucureşti, obţinând apoi o diplomă de master la University of Southern California în Los Angeles. A lucrat ca asistent de regie, monteur, scenarist şi a devenit cunoscută publicului românesc datorită “Amintirilor din epoca de aur”. A fost bursieră a rezidenţei Cannes Cinefondation, iar în 2009 a făcut parte din juriul Festivalului Internaţional de Film de la Cairo.

Scurtmetrajul “Soarele şi luna” a fost selecţionat la mai multe festivaluri, printre care American Film Institute Festival, Los Angeles şi a fost proiectat la Cinemateca Americană. România, anii 60: o zi friguroasă de noiembrie care începe la fel ca toate celelalte zile ale ei: se trezeşte singură şi pregăteşte masa înainte de a pleca la fabrică. Doar că astăzi reşoul electric se arde… Poate soţul ei, pe care nu apucă niciodată să-l vadă, îl va repara când ajunge acasă din schimbul de noapte….

“Legenda activistului în inspecţie” face parte din seria de legende urbane ecranizate în filmul Amintiri din epoca de aur, care îşi propune să fie o istorie neconvenţională a comunismului din România. România, anii 80: la primăria din sat sună telefonul: un politruc de la centru porneşte să inspecteze traseul vizitei de lucru care urmează să aibă loc în ziua următoare şi insistă ca ordinele să-i fie respectate întocmai.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Cinema de arta
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com