Galeria de Arta

arta pentru tine

  17.04.2008

Dobândind vei dărui

Joi, 17 aprilie 2008, la ora 18:00, se organizează în holul Filarmonicii Banatului din Timişoara o licitaţie de artă cu scop umanitar. Fondurile strânse vor fi folosite pentru acoperirea costurilor transplantului de maduvă, operaţie necesară tânărului preparator universitar Emil Moldovan. Această licitaţie este organizată de Asociaţia Culturală Maxima, coordonată de scriitorul Robert Şerban, în colaborare cu domnul director al filarmonicii Ioan Gârboni, Facultatea de Arte şi Design din Timişoara, cât şi cu sprijinul filialelor Uniunii Artiştilor Plastici din toată ţara.

Dobândind vei dărui

O colecţie semnificativă de lucrări de artă s-au strâns de la peste 100 de artişti plastici din toată ţara şi din colecţii particulare şi vor face obiectul unei impresionante expoziţii cu vânzare, intitulate “Dobândind vei dărui”. Evenimentul va fi prezentat de către scriitorul Robert Şerban.

Emil Moldovan, preparator universitar doctor la Facultatea de Arte şi Design din Timişoara din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara, a fost diagnosticat cu sindrom mielodisplazic, anemie refractară cu exces de blaşti, şi necesită transplant de măduvă cât mai rapid. Datorită faptului că România nu este introdusă în sistemul internaţional de potenţiali donori şi nu există, încă, o banca cu date genetice, trebuie căutat donor în străinătate. În cazul în care se găseşte donator în străinătate, va trebui ca transplantul să se facă acolo, iar tot tratamentul şi procedura costă aproximativ 200.000 euro.

Detalii se gasesc pe site-ul www.moldovanemil.ro sau se pot obţine la numărul de telefon 0721603287 (Laura Moldovan).

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com